Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden na bedreigen verpleegkundige

Publicatiedatum: 15-9-2011 10:39:09

ARNHEM - Een 42-jarige man uit Arnhem is in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 november in een ziekenhuis in Arnhem aangehouden op verdenking van bedreiging van een verpleegkundige.

De Arnhemmer werd in het ziekenhuis behandeld voor letsel aan zijn arm. Hij was het kennelijk niet eens met de behandeling en kreeg een woordenwisseling met de verpleegkundige. Daarbij zou hij de verpleegkundige hebben bedreigd. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd die de man voor nader onderzoek overbracht naar het politiebureau. De Arnhemmer is ingesloten.

Handen af van professionals
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen professionals met een publieke taak (zoals ambulancemedewerkers, verpleegkundigen, brandweermensen, maar ook klaarovers). Bij geweld tegen werkers met een publieke taak, worden deze zaken met voorrang opgepakt door de politie Gelderland-Midden en het openbaar ministerie. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen werkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Met werkgevers is afgesproken dat zij hun medewerkers ondersteunen en bewegen altijd melding te doen in het geval bedreiging, belediging of mishandeling.
(2011106377-wm)