Siemens

Persbericht

Den Haag, woensdag 14 september 2011

Nieuw assortiment druksensoren van Siemens voor elke meettoepassing

Siemens Building Technologies heeft haar productlijn van innovatieve en energiezuinige Symaro-sensoren uitgebreid met 22 nieuwe druksensoren voor gassen, vloeistoffen en koelstoffen. Dankzij geoptimaliseerde meetcellen realiseren de nieuwe sensoren een hoog precisieniveau over het gehele meetbereik.

De nieuwe sensoren zijn een aanvulling en uitbreiding op de bestaande productlijn van Symaro-druksensoren, bestaande uit sensoren voor het meten van zeer lage tot hoge drukniveaus in verschillende media, zoals lucht, vloeistoffen, gassen en koelstoffen. Symaro-sensoren zorgen voor een snelle en nauwkeurige registratie en doorgave van meetwaarden en zijn bijzonder stabiel over langere termijn, waardoor zij een optimale basis vormen voor een nauwkeurige en energie- en kostenbesparende aansturing van de complete HVAC-installatie.

Nieuwkomers in de Symaro-lijn zijn o.a. differentiaal- en relatieve druksensoren met een uitgang voor DC 0...10 V of 4...20 mA. Ze zijn geschikt voor gassen en vloeistoffen en maken gebruik van unieke keramische technologie die zich in de praktijk heeft bewezen. Het robuuste ontwerp biedt een lage temperatuurgevoeligheid en een hoge temperatuurbestendigheid en is niet onderhevig aan mechanische slijtage of kruip. De differentiaaldruksensoren zijn nu bovendien voorzien van DIN-aansluitingen, wat de bekabelingskosten verlaagt.

De nieuwe relatieve druksensoren voor koelmiddelen beschikken ook over een uitgang met DC 0... 10 V of 4...20 mA. Hun roestvrijstalen meetcel is gebaseerd op speciale dikke-filmtechnologie die naadloos met de sensor is verbonden. Hierdoor kunnen deze sensoren in elk type koelmiddel worden gebruikt, inclusief ammonia. In combinatie met hun unieke, geïntegreerde elektrotechnische ontwerp voldoen ze aan de hoogste eisen voor elektromagnetische compatibiliteit (EMC) en precisie in alle temperatuurbereiken.

Alle Symaro-druksensoren voor vloeistoffen, gassen en koelmiddelen hebben voor elk drukbereik een aparte meetcel. Deze meetcellen zijn exact zijn afgestemd op het respectievelijke drukbereik en verhogen de meetprecisie, waardoor temperatuur- of drukijking door de klant niet meer nodig is en de ingebruikname- en onderhoudskosten lager zijn. Bovendien biedt het robuuste ontwerp een hoge mate van bescherming tegen overbelasting of barstdruk, wat resulteert in een betrouwbaar bedrijf en langdurige veiligheid, zelfs bij fluctuerende interferenties.