Gemeente Leeuwarden

Directe buren Watercampus geïnformeerd over toekomstige uitbreiding

Watercampus

Op 14 september was de eerste informatiebijeenkomst voor de direct omwonenden en belanghebbenden van het terrein rond de Watercampus. In de Johannes de Doper Science Centre werden zij door gemeente Leeuwarden geïnformeerd over het bouwproces van de uitbreiding van de Watercampus.

Aanwezigen

Voor deze bijeenkomst waren onder andere wijkpanels, wijkverenigingen, directe omwonenden en belangenorganisaties als `De Groene Long' uitgenodigd. Samen met de aanwezigen heeft de gemeente afgesproken om via deze klankbordgroep regelmatig te communiceren over het verloop van de bouw. Daarnaast worden er in de loop van het bouwproces verschillende openbare informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Europese aanbesteding

De uitbreiding van de Watercampus wordt gerealiseerd middels een Europese aanbesteding. Inmiddels is er een voorselectie gedaan van het ontwerpteam. Het ontwerpteam bestaat straks uit; een architect in samenwerking met een landschapsarchitect en een verkeersadviseur, een installatieadviseur (water en energie), een constructieadviseur en een adviseur op gebied van duurzaamheid en milieu. In een later stadium wordt de aannemer geselecteerd.

Definitieve ontwerp

In oktober presenteren de vijf voorgeselecteerde architecten hun ontwerp. Aan de hand hiervan wordt de definitieve architect gekozen en kan deze aan de slag met het definitieve ontwerp. Begin 2013 wordt er met de bouw gestart. Medio 2014 wordt het nog te realiseren gebouw op het voormalig `Atoglas-terrein' in gebruik genomen.