Gemeente Twenterand


Millenniumplatform on tour

Millenniumgemeente

Sinds oktober 2007 is gemeente Twenterand officieel een Millenniumgemeente. Millenniumgemeenten zetten zich in voor het bereiken van de door de VN opgestelde millenniumdoelen.

In 2015 moeten er daadwerkelijk stappen gezet zijn op het gebied van o.a. uitbannen van honger en armoede, verbeteren toegankelijkheid onderwijs en verbeteren gezondheidszorg. In totaal zijn er 8 doelen gesteld die in 2015 behaald moeten zijn.

In juni 2009 is in Twenterand het Milleniumplatform opgericht. Bedrijfsleven, lokale organisaties en gemeente proberen door concrete activiteiten invulling te geven aan het behalen van de doelen. In Twenterand wordt vooral de nadruk gelegd op meer eerlijke handel, schuldverlening en hulp. Om de millenniumdoelen nog meer onder de aandacht te brengen bezoeken de leden van het platform lokale markten en braderieën om met inwoners in gesprek te komen en op die manier de Millenniumdoelen bij een breder publiek bekend te maken. In september en oktober worden de markten in Westerhaar-Vriezenveensewijk en Vroomshoop bezocht.

Millenniumgemeente Hammerbrinkdag De leden van het lokale platform willen u graag persoonlijk vertellen wat de millenniumcampagne inhoudt en wat u als inwoner daaraan kan bijdragen. U vindt de mensen van het platform bij de kraam van de Wereldwinkel. Meer informatie vindt u op www.millenniumgemeente.nl