Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 15 september

Noord-Holland Noord, 15-09-2011 o 14.00 uur

Vrouw beroofd van tas: getuigen gezocht

Alkmaar, donderdag 15 september

Een 23-jarige vrouw uit Alkmaar werd donderdagochtend rond 01.00 uur beroofd van haar tas. De vrouw fietste over de Oude Kanaaldijk. Ter hoogte van de fietsbrug zag zij een man staan bij de bushalte. Hij rende op haar af en gaf haar een duw. De vrouw viel hierdoor van haar fiets. De man trok aan de tas die zij bij zich had. Het slachtoffer verzette zich en kreeg een klap van haar belager. Hij wist de tas uiteindelijk te bemachtigen en rende weg.

De man had een getint uiterlijk, is circa 1.80 à 1.85 lang, kort donker haar en is circa 25 à 30 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur en droeg een sweatshirt met twee kleuren grijs en groen in schuine strepen, een grijze broek en een grijze baseball cap.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Oude Kanaaldijk iets verdachts gezien donderdagochtend? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Bezit softdrugs

Enkhuizen, woensdag 14 september

Een 18-jarige man uit Enkhuizen werd woensdagavond rond 20.30 uur aangehouden op het Dirk Chinaplein. Agenten zagen hier een auto staan met twee mannen erin. Toen de agenten de mannen aan spraken kwam er uit de auto een sterke wietlucht. De beide mannen werden gecontroleerd. De 18-jarige man pakte tijdens de controle een zakje wiet uit de auto. Hij gaf aan dat de wiet van hem was. Hij werd hierop aangehouden voor het bezit van softdrugs. In de auto werd een boksbeugel aangetroffen. Deze werd in beslag genomen.

Man gewond na ontwijken kind

Julianadorp, woensdag 14 september

Woensdagmiddag rond 13.00 uur raakte een 18-jarige man uit Den Helder licht gewond bij een ongeluk op de Zuidwal. De autobestuurder reed over de Zuidwal komende vanuit de richting Zwanenbalg richting de Wierbalg. Op het viaduct stak plotseling een klein kind over. De autobestuurder ontweek het kind, maar raakte daardoor een lichtmast en sloeg over de kop. Het kind verdween in de bosjes. De lichtmast raakte geheel vernield, ook de auto raakte onherstelbaar beschadigd. De autobestuurder is voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Fietser gewond door aanrijding

Den Helder, woensdag 14 september

Woensdagmiddag rond 16.00 uur raakte een 57-jarige fietser uit Bergen gewond bij een aanrijding met een 56-jarige autobestuurder uit Breezand op de Rijksweg. De autobestuurder reed over de Parallelweg uit de richting van de Kooybrug. Voor hem reed een andere auto. Deze week uit naar links om twee fietsers te passeren. De 56-jarige autobestuurder deed hetzelfde. Op dat moment kwam de fietser uit tegenovergestelde richting aanrijden. Hij kon de eerste auto ontwijken, de tweede auto niet meer. Hierdoor botste hij tegen de auto van de 56-jarige autobestuurder en vloog hij door de lucht. Zijn fiets raakte totaal vernield. De fietser had pijn aan zijn rug en nek en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Kopstaartbotsing

Grootebroek, woensdag 14 september

Woensdagmiddag rond 16.30 uur raakte een 22-jarige man uit Bovenkarspel licht gewond door een aanrijding met een 26-jarige man uit Geldrop op de Drechterlandseweg bij de kruising met de Verlengde Raadhuislaan. De 22-jarige autobestuurder stopte voor het stoplicht. De 26-jarige autobestuurder die achter hem reed liet zijn mobiele telefoon tussen zijn benen vallen, pakte deze op, en zag bij het omhoogkomen dat het verkeer voor hem stilstond. Hij kon niet meer op tijd stoppen en raakte de auto van de 22-jarige man. De 22-jarige man hield een lichte verwonding aan zijn hoofd over aan de botsing en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijbewijs na twee dagen weer inleveren

Obdam, woensdag 14 september

Woensdagavond rond 21.00 uur werd het rijbewijs van een 18-jarige man uit Hensbroek ingevorderd. De man reed met 131 km (na correctie) per uur over de Braken, terwijl daar 80 km per uur is toegestaan. Omdat hij meer dan 50 km per uur te hard reed werd zijn rijbewijs ingenomen. De man had zijn rijbewijs pas twee dagen in zijn bezit en moest het nu weer inleveren.

Veel te hard over de Braken

Obdam, woensdag 14 september
Woensdagavond werd op de Braken het rijbewijs van een 20-jarige autobestuurder uit Beets ingevorderd. De man reed 149 km per uur waar hij 80 mocht. Een motoragent hield hem staande in Berkhout. De man gaf aan dat hij het stopteken niet gezien had.