Politie Rotterdam-Rijnmond

Description: Datum incident: 11-07-2011 Locatie: Zuidland


ZUIDLAND - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een man in een rolstoel in juli in Zuidland. Twee scooterrijders beroofden het slachtoffer, een 57-jarige man uit Spijkenisse, van zijn cameratas. Door de beroving raakte het 57-jarige slachtoffer met zijn elektrische rolstoel in een sloot.




Het incident





Het voorval vond plaats op maandag 11 juli tussen 14:30 uur en 15:15 uur op het doorgaande fietspad tussen Hellevoetsluis en Spijkenisse. Dit pad ligt parallel aan de Kerkweg in Zuidland. Het incident gebeurde ter hoogte van nr 53.





Twee scooterrijders benaderden de man en beroofden hem van zijn cameratas die om zijn schouder hing. Het slachtoffer voelde zich ernstig bedreigd door het tweetal en heeft daardoor in paniek de joystick van zijn elektrische rolstoel bewogen. Hierdoor reed hij met zijn rolstoel in een naast het fietspad gelegen sloot. Een 83-jarige man die aan het werk was op een boerderij heeft de Spijkenisser uit het water gehaald.

Getuigenoproep





De politie is op zoek naar mensen die rond dat tijdstip in de buurt van de Kerkweg in Zuidland zijn geweest. Ook mensen die die dag tussen half 3 en kwart over 3 twee scooterrijders hebben gezien, wordt gevraagd zich te melden.





De verdachten zouden twee blanke jongemannen zijn tussen de 16 en 22 jaar oud. Ze hebben beiden kort opgeschoren haar en reden zonder helm. Ze spraken beiden Nederlands.





Eén van de scooters was donkergrijs/zwart met veel chroom. De andere scooter was (mogelijk overgespoten) groen en een wat ouder model. De ene scooter had een gele kentekenplaat, en de andere een blauwe.

Informatie?





De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Dus heeft u dit incident gezien, herkent u de combinatie van scooterrijders of heeft u de scooterrijders eerder of later die dag anderen zien lastigvallen, bel dan 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.



#Persberichten van De Politie Rotterdam-Rijnmond