Politie Brabant-Noord

Politie en HALT samen actief bij project 'Stop voor rood'

Cuijk, Boxmeer, 15-09-2011 o De hele maand september heeft de politie extra aandacht voor de verkeersveiligheid op en rondom de spoorwegovergangen in Cuijk en Boxmeer. Deze locaties zijn gekozen, omdat hier veel schoolgaande jeugd overheen gaat. Daarbij bestaan beide spoorwegovergangen uit meerdere sporen en liggen ze nabij het NS-station, waardoor het risico op ongevallen hoger is.

De politie en de opsporingsambtenaren van Veolia treden tijdens de reguliere surveillance en tijdens extra controledagen repressief op. Jeugdigen die het rode knipperlicht bij de spoorwegovergang negeren, krijgen in plaats van een geldboete een HALT-verwijzing. Dit is een leerstraf die bestaat uit een voorlichtingsavond, voorafgegaan door twee huiswerkopdrachten waarbij de jeugdigen alvast moeten nadenken over het gevaar en de risico's van hun gedrag.

Resultaten

Donderdag 15 september werd tussen 07.00 en 09.00 uur een controle gehouden. Bij het NS-station en de spoorwegovergang Beerseweg/ Smidstraat in Cuijk werden 9 bekeuringen uitgeschreven en zijn 8 minderjarigen doorverwezen naar Halt. Een 41 jarige man uit Cuijk werd aangehouden voor belediging. Toen hij een bon kreeg ging beledigde hij een agent en ging hij er op zijn fiets vandoor. Hij werd na een korte achtervolging opgepakt.

Op de Spoorstraat in Boxmeer schreef de politie 3 bekeuringen uit.