Hogeschool Inholland reorganiseert: kleiner en meer kwaliteit

Persbericht van Hogeschool INHOLLAND

Den Haag - Hogeschool Inholland gaat reorganiseren en herprofileren. Het College wil een kwaliteitsslag maken binnen de hogeschool. Daarvoor is het nodig om te reorganiseren. Daarnaast zijn er door de stevig verminderde instroom aanzienlijk minder financiële middelen ter beschikking. Ook treffen de overheidsbezuinigingen ons. Dit alles vraagt om een forse kostenreductie. De komende periode, tot 1 januari 2013, zullen er bij Inholland 470 voltijds arbeidsplaatsen verdwijnen.

Inholland maakt van de nood een deugd, kiest voor een scherp onderwijs- en onderzoeksprofiel en gaat het eigen huis verder op orde brengen zodat zij herkenbaar wordt als kwalitatief goede hogeschool. Onderwijs en onderzoek komen centraal te staan: meer docenten per student, professionalisering van docenten, uitstekende ondersteuning. De reorganisatie is noodzakelijk om de hogeschool toekomstbestendig te maken.

Doekle Terpstra: "De reorganisatie biedt ons de kans om een scherp profiel te maken. In onze strategie gaan we uit van een structureel kleinere hogeschool. Kwaliteit gaat voor kwantiteit. Het belang van de student is het belang van de hogeschool en de reorganisatie helpt om dat in ons DNA te verankeren".

Focus op onderwijs en onderzoek betekent naar verhouding meer onderwijzend personeel. Alles komt in dienst van het onderwijs: 'meer handen aan het bord". Inholland wordt slagvaardiger en kleiner en dus zijn er minder mensen nodig. Inholland zet maximaal in op natuurlijk verloop. Gedwongen ontslagen zijn echter niet uit te sluiten. Met de bonden is een onderhandelaarsakkoord over een sociaal plan overeen gekomen.




Razende Robot Reporter