Nieuwe stichting Family Facts


Nieuwe stichting Family Facts verrijkt debat met wetenschappelijk geluid voor het gezin

Den Haag, 20110915 -- Vandaag presenteert Family Facts zich aan het grote publiek door de lancering van de website familyfacts.nl . De stichting Family Facts is opgericht vanuit de overtuiging dat het gezin van groot maatschappelijk belang is en de samenleving baat heeft bij stabiele en florerende gezinnen.

Waar de benadering van gezinsvraagstukken in de afgelopen decennia sterk ideologisch gekleurd is geweest, kiest Family Facts voor het ontsluiten van relevant en degelijk wetenschappelijk onderzoek. Zij draagt daarmee bij aan de kwaliteit van het publieke en politieke debat.

Of het nu adoptie, het combineren van gezinstaken met werk buitenshuis of de invloed van media op kinderen betreft, belangrijke onderzoeksresultaten over zulke kwesties blijven vaak onopgemerkt of onbenut. Family Facts wil daar verandering in brengen. Onze samenleving heeft baat bij een goed geïnformeerd debat en goed onderbouwde beslissingen over gezinskwesties.

In een globaliserende wereld kunnen gezinsvraagstukken niet slechts in nationaal verband worden beschouwd. Daarom besteedt Family Facts ook aandacht aan thema's die spelen in (bijvoorbeeld) ontwikkelingslanden. Op dit moment staat op de website een rapport centraal over de gevolgen van interlandelijke adoptie voor het welbevinden van het kind.

Family Facts publiceert met regelmaat nieuwe samenvattingen van onderzoeksresultaten. Daarnaast wordt elke twee maanden een omvangrijk syntheserapport gepresenteerd, met daarbij de reacties van vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, wetenschappers, politici en burgers. Tot slot wordt maandelijks een overzicht gepubliceerd met literatuur over een specifiek thema. Alle informatie komt terug in de tweemaandelijkse nieuwsbrief, waarop men zich via de website kan abonneren.

In de nabije toekomst gaat Family Facts ook netwerkbijeenkomsten beleggen rondom spraakmakende thema's of onderzoek.

Bezoek onze website: www.familyfacts.nl





Family Facts