Nivel


NIVEL-programmaleider Judith de Jong mag minister ongevraagd adviseren

NIVEL: gezondheidsraad 15 september 2011 | NIVEL-programmaleider Judith de Jong mag de minister van Volksgezondheid voortaan gevraagd en ongevraagd advies geven. Zij is een van de tien jonge wetenschappers uit de JongGR-commissie van de Jonge Gezondheidsraad. De commissie is gisteren geïnstalleerd.

De Jonge Gezondheidsraad (JongGR) is een netwerk van jonge wetenschappers dat ontwikkelingen op het gebied van volksgezondheid en gezondheidsonderzoek signaleert en bediscussieert. De JongGR-commissie bestaat uit tien succesvolle jonge wetenschappers die dit netwerk beheren en de onderwerpen aandragen. Leden van de Jonge Gezondheidsraad mogen gevraagd en ook ongevraagd advies geven aan de minister van Volksgezondheid.

De Jonge Gezondheidsraad kan echt invloed uitoefenen, zegt De Jong. Wij kunnen onderwerpen op de agenda zetten en een advies geven. Bijvoorbeeld over de variatie in medisch handelen. Er bestaat nog steeds een grote variatie in medisch handelen. Dat betekent dat het uitmaakt naar welke dokter of welk ziekenhuis je gaat. Krijgt iedereen wel de juiste zorg, vraag je je dan af. Hoe komt dat en is ongewenste variatie terug te dringen?

---

Jonge Gezondheidsraad

* Website Jonge Gezondheidsraad

Expert/contactpersoon

* Dr. J. D. (Judith) de Jong

Onderzoeksthema's

* Governance


* Kwaliteit van zorg vanuit het patiëntenperspectief


* Verzekeraars

Betrokken NIVEL-project

* Consumentenpanel Gezondheidszorg

Zie ook

* Gehoorapparaat: vergelijk aanbieders op Hoorwijzer.nl


* Consumentenpanel Gezondheidszorg


* Nog steeds onduidelijkheid over bijbetalen voor zorg


* Betalen voor onterecht bezoek spoedeisende hulp schrikt af


* Verplicht eigen risico drukt zorgkosten nauwelijks