Politie Twente

Jongen lastig gevallen, getuigen gezocht Buurse
Dinsdagavond 13 september is een 10-jarig jongen uit Buurse tussen 19.30 en 19.45 uur lastig gevallen door een onbekende man. De politie is op zoek naar getuigen die in het buitengebied nabij Buurse iets verdachts of opvallends hebben gezien.

Toen de jongen eerder op de avond, omstreeks 17.45 uur, naar voetbal fietste, zag hij op het kruispunt Ekkersweg / Wargerinksweg, een donkerkleurige auto staan. De bestuurder parkeerde de auto aan de rechterkant van de weg. Omstreeks 19.30 uur fietste de jongen terug naar huis. Als hij op de Ekkersweg fietst in de richting van de Wargerinksweg (vanuit Buurse gezien richting Duitsland), wordt hij lastig gevallen door een onbekende man. Het jongetje verweert zich, waarop de man vertrekt. De jongen herkent de man als zijnde de bestuurder van de zwarte auto die hij eerder op de avond had gezien.

Signalement van de man:
. 20-25 jaar oud;
. Blanke huid;
. Ca. 1.87 meter lang;
. Smal postuur;
. Blond haar, vrij lang;

De politie zoekt getuigen die hebben gezien dat de jongen werd lastiggevallen of die omstreeks de genoemde tijdstippen iets verdachts of opvallends hebben gezien in het buitengebied nabij Buurse. Ook mensen die meer informatie hebben over de donkere auto of de bestuurder, worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (2011087384)

Gestolen vrachtwagen aangetroffen Glane
In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 september heeft de politie een gestolen vrachtwagen aangetroffen op de Gronausestraat in Glane.

Tijdens het surveilleren zagen agenten op de Gronausestraat in Glane een vrachtwagen rijden. De vrachtwagen bleek twee dagen eerder te zijn gestolen in Ahaus. De agenten zetten de achtervolging in. Tijdens de achtervolging heeft de vrachtwagenbestuurder twee maal achteruit gereden, in een poging het dienstvoertuig van de agenten te rammen. Dit is niet gelukt. De bestuurder wist even later uit het zicht van de agenten te komen. Op de Enschedesestrasse troffen de agenten de vrachtwagen verlaten aan. Hoewel in de omgeving nog is gezocht, zijn de inzittenden niet meer aangetroffen. De politie doet verder onderzoek. (2011087763)

Verdachte aangehouden
Hengelo
In het kader van de landelijke hennepdag werd op woensdag 6 september jl. aan de Else Mauhssstraat in Hengelo een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt. Op dat moment was de eigenaar van de kwekerij niet aanwezig in het pand. Woensdag 14 september heeft de Politie Twente een 24-jarige Enschedeër aan kunnen houden die ervan wordt verdacht de eigenaar te zijn van de kwekerij. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011068806)

Hieronder het persbericht van 7 september jl.: Resultaten Twente Landelijke Hennepdag Twente
In het kader van de landelijke hennepdag heeft de Politie Twente woensdag 6 september, in samenwerking met de convenantpartners gemeenten, Openbaar Ministerie, woningbouwverenigingen en de energiemaatschappijen een aantal adressen bezocht waarvan vermoed werd dat er hennep werd geteeld.

Cluster Midden (Hengelo en omgeving): . In een woning aan de Piet Paaltjesstraat in Hengelo werden, naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem, omstreeks 09.45 uur op de eerste verdieping 342 hennepplanten aangetroffen en op de zolder 398. Alle planten van deze in werking zijnde kwekerijen werd ter vernietiging in beslag genomen. Naar de eigenaar wordt onderzoek gedaan. . Omstreeks 11.20 uur werd in een woning aan de Else Mauhsstraat in Hengelo zowel op de eerste verdieping als op de zolder, een in werking zijnde hennepplantage ontdekt. Van de eerste verdieping werden 281 hennepplanten in beslag genomen, van de zolder 129. Naar de eigenaar wordt onderzoek verricht. . Uit een woning aan de Twekkelerweg in Hengelo werden 164 hennepplanten in beslag genomen. De 40-jarige bewoner is aangehouden. . Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem werd tevens een woning aan de Noordelijke Esweg in Hengelo bezocht. Hier werden vijf hennepplanten in de achtertuin aangetroffen. Ook deze hennepplanten zijn in beslag genomen.

De politie heeft in samenwerking met Cogas en Enexis geconstateerd dat van nagenoeg alle kwekerijen de elektriciteit illegaal werd afgetapt. (2011068371/85953/68806/62044/83233/84571/60391/71280/50718/75905/84878/84759/57954/84633)

Algemene verkeerscontrole
Denekamp / Tubbergen
Woensdag 14 september heeft Politie Twente tussen 11.00 en 20.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden in de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. In totaal zijn 14 processen-verbaal uitgeschreven. Er werd gecontroleerd op de Oldenzaalsestraat in Ootmarsum, de Denekamperstraat in Beuningen, de Lattropperstraat in Denekamp, de Galvanistraat in Tubbergen, de Haarweg in Tubbergen en de Huyerenseweg in Geesteren.

Processen-verbaal werden uitgeschreven voor o.a.: . Gordel, 6x
. Snelheid, 1x
. Rijden tijdens een rijontzegging, 1x . Bromfiets zonder kentekenplaat, 1x . Geen spiegels op motor, 1x
(2011087681 / 2011087685)

Bromfietser raakt rijbewijs kwijt Wierden
Een 18-jarige bromfietser uit Wierden raakte donderdag 15 september zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol op een bromfiets reed.

Donderdag 15 september omstreeks 05.30 uur zagen surveillerende agenten, op de Hexelseweg in Wierden, een bromfietser. Tijdens het rijden op de Hexelseweg had de bromfietser aan weerzijden een meeliftende fietser. Tijdens het aanspreken ging een van de fietsers er snel vandoor. Omdat het vermoeden bestond dat de 18-jarige bromfietser uit Wierden, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,16 promille uit. Het rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011087779)

Rijbewijs ingevorderd
Rijssen
Een 33-jarige automobilist uit het Belgische Schilde raakte vrijdag 14 september zijn rijbewijs kwijt, omdat hij vermoedelijk onder invloed van drugs een auto bestuurde.

Woensdag 14 september omstreeks 18.00 uur zagen surveillerende agenten, op de A1 ter hoogte van Rijssen, een auto op de vluchtstrook stilstaan. Agenten zagen dat de man onder invloed was van vermoedelijk drugs. De 33-jarige man gaf toe een aantal joints te hebben gerookt. Hierop werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau voor bloedafname door een GGD-arts. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2011087672)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 35-jarige man uit Enschede heeft woensdag 14 september een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011087389)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Man aangehouden voor drugsexport De Lutte
Het Grensoverschrijdend Politie Team controleerde op woensdag 14 september omstreeks 21.00 uur een automobilist en zijn inzittenden op de A1 ter hoogte van De Lutte. In de auto werd bijna 14 gram drugs en een joint aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. Een 21-jarige man uit het Duitse Oldendorf werd aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee district Noord-Oost, Politie regio Twente, Bundespolizei-inspektion Bad-Bentheim en Landespolizei Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen. Het team voert in het grensgebied gemengde Nederlands-Duitse surveillances uit om grensoverschrijdende delicten, zoals mensenhandel, drugssmokkel en voertuigcriminaliteit te bestrijden.

(2011087739)
Bedrijfsongeval
Almelo
Op donderdag 19 september omstreeks 10.00 uur heeft in een bedrijf aan de Sluiskade een bedrijfsongeval plaatsgevonden. Een 30-jarige Almelose medewerker raakt met zijn been bekneld tussen de elektrische steekwagen en een stalen constructie. Hierbij loopt de 30-jarige dusdanig beenletsel op dat hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht. (2011087866)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

15 september 2011
Telefoon: 053-455 5588

---- --