Ingezonden persbericht


KPMG

PERSBERICHT

13 september 2011

Wie wordt de beste bedrijfsband 2011?

Op donderdag 15 september 2011 vindt de allereerste 'Battle of the Business Bands' plaats in poppodium P60 in Amstelveen. Op deze avond strijden zeven bands van bedrijven uit de Metropoolregio Amsterdam om de titel leukste en origineelste bedrijfsband. De Battle of the Business Bands is een initiatief van onder andere KPMG en wordt in samenwerking met UNICEF georganiseerd. Alle opbrengsten van deze avond gaan naar de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

Naast de bedrijfsband van KPMG, Community of Noise, strijden deze avond de bands van KPMG Meijburg&Co, Conclusion, Canon Business Centre Amsterdam Noord West, Nuon, KLM en de Gemeente Almere tegen elkaar. Met deze laatste band zal de Burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma, een spetterend slotnummer ten gehore brengen. Natuurlijk worden de bands beoordeeld door een deskundige jury. In de jury zitten onder andere Chiel van Praag,Jan Bouke Wijbrandi, Petra Berger en Paul Ensink. Als ambassadeur van UNICEF zal Jörgen Raymann de gastheer van de avond zijn.

De winnende bedrijfsband mag een gastoptreden bij BNR Nieuwsradio in hun programma 'On the Move' verzorgen.

UNICEF: Kinderarbeid. Dat pikken we niet!
De opbrengst van de avond gaat naar UNICEF, die vanaf dit najaar campagne voert tegen kinderarbeid. " Kinderen horen niet te werken in goudmijnen, steengroeven, op plantages of op andere plekken waar het gevaarlijk is. Toch gebeurt dit op grote schaal" : Aldus Jan Bouke Wijbrandi, Algemeen Directeur UNICEF Nederland, " Wereldwijd moeten naar schatting 150 miljoen kinderen tussen de vijf en veertien jaar werken onder zware omstandigheden. Ze worden uitgebuit en beroofd van hun jeugd, waardigheid en gezondheid. UNICEF vindt dit onacceptabel en wij zijn blij dat KPMG zich hierbij aansluit. Alleen samen kunnen wij het verschil voor kinderen maken: Unite for Children."

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Echter dient u zich hiervoor aan te melden bij Saida Ahyad via Ahyad.saida@kpmg.nl.