Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA verbijsterd over verschraling ouderenzorg
"Buren steunkousen laten aantrekken? Verbijsterend."

Rotterdam, 15 september 2011 - Vandaag vraagt PvdA-raadslid Fatima Talbi (Zorg) wethouder Louwes om opheldering over de door haar aangekondigde verschraling van de ouderenzorg.

Wethouder Louwes zegt vandaag in het Algemeen Dagblad dat individuele hulp aan ouderen 'niet altijd tot de kerntaken van de overheid behoort'. Als voorbeeld geeft ze dat ouderen hulp kunnen vragen aan hun buren om hun steunkousen aan te trekken. PvdA-raadslid Fatima Talbi is verbijsterd.

"Ik voel me op het verkeerde been gezet," zegt Talbi. "In kaderbrief van juni zei de wethouder nog dat het om efficiency maatregelen ging en besparingen door middel van schaalvergroting bij het inkopen van zorg! Maar vandaag geeft ze aan dat het gaat om een verschraling van de ouderenzorg. Daar had de gemeenteraad dan wel beter en eerder over geïnformeerd mogen worden. In ieder geval voor het moment dat de gemeenteraad de kaderbrief heeft vastgesteld."

"Ik vind het ongelooflijk dat de wethouder zegt dat mensen 'ook zelf een poetsvrouw kunnen inhuren'. Niet alle ouderen hebben daar geld voor. De toon staat me tegen," zegt Talbi. "We moeten met onze Rotterdamse ouderen omgaan met het respect dat zij verdienen. Dit is niet de manier waarop dat nu plaatsvindt. Ik moet er niet aan denken dat de buurman onder de rok van mijn bejaarde oma moet kruipen om haar steunkousen aan te trekken. Dat is niet wat de PvdA verstaat onder zelfredzaamheid."

Einde bericht