Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

15 september 2011

Motorbond ontstemd over criminele duiding

De KNMV reageert ontstemd op berichten in de media waarin motorclubs generaliserend als 'crimineel' worden betiteld.

De vele suggestieve en insinuerende teksten over 'criminele motorclubs', die de laatste dagen in de media zij verschenen, hebben bij de KNMV de nodige reacties van bezorgde motorrijders en van leden teweeg gebracht. Bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging, die in 1904 werd opgericht, zijn meer dan 50.000 leden en 280 motorclubs aangesloten.

Deze clubs of verenigingen hebben als doelstelling dat ze zich bezighouden met de organisatie van toerritten en/of motorsportevenementen. Hierbij gaat het om het uitoefenen van de motorhobby en om het gezamenlijk delen van een passie, waarbij de aangesloten clubs of verenigingen meestal streekgebonden zijn en soms aan een bepaald merk zijn gekoppeld.

KNMV-directeur Patrice Assendelft: "Wij voelen ons absoluut niet aangesproken door de laatste nieuwsberichten, maar als grootste belangenvereniging van motorrijders in Nederland zijn wij zo langzamerhand wel verplicht om te reageren. Er wordt immers geïnsinueerd dat leden van motorclubs vrijwel altijd crimineel gedrag vertonen. Dat is in onze optiek een onjuiste tendentieuze berichtgeving, waarin alle motorrijders over een kam worden geschoren. Leg dat maar eens uit aan de gewone toerrijder of de motorrijder die aan het woon-werkverkeer deelneemt. Ook door onze aangesloten verenigingen wordt deze stigmatiserende berichtgeving niet geaccepteerd."


---

Over de KNMV
De KNMV, opgericht in 1904, is met meer dan 50.000 leden en 280 aangesloten clubs, de grootste belangenbehartiger van motorrijdend Nederland. Als overkoepelende motorbond is de KNMV gericht op: sport, opleidingen, recreatief motorrijden, verkeer en verzekeringen. Kijk voor meer informatie op www.knmv.nl.