Gemeente Hoogeveen

13 september 2011

Hieronder staan de openbare besluiten van B&WOrgaan: College van B&W
Locatie:
B&W-Kamer
Datum:
dinsdag 13 september 2011

* Agenda

* Wethouder Hiemstra


*

Wel starterslening voor kopers woning

Samenvatting

B&W hebben besloten om, in afwijking van het advies van de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, toch een starterslening te verstrekken aan de kopers van een woning aan De Punter. Onlangs heeft de gemeenteraad besloten om de Verordening VROM Startersregeling aan te passen en de bovengrens voor de koopsomte wijzigen van 200.00 euro in 180.000 euro. De stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting is bij het uitbrengen van het advies uitgegaan van deze nieuwe grens. Terwijl de kopers op het moment van de aankoop nog niet konden weten dat de grens verlaagd zou worden. Daarom heeft het college besloten om een overgangsmaatregel te hanteren en de lening wel te verstrekken.

Stukken

* BenW voorstel Verordening Vrom startersregeling, overgangsregeling en hardheidsclausule
* Wethouder Bargeman


*

College benoemt nieuw lid in Raad van Toezicht

Samenvatting

Het college van B&W heeft de manager Vastgoed van de gemeente te benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Beheer Centrumgebied Krakeel (SBCK). De Raad van Toezicht heeft als taak om toezicht te houden op het beleid van het bestuur van de stichting. De SBCK is opgericht voor de exploitatie en het beheer van het centrumgebied Krakeel. De stichting exploiteert en beheert het multifunctionele centrum Krakeel en beheert de gebouwen van de Brede School en het Woonservicegebouw. Verder bevordert de stichting de samenwerking tussen de deelnemers en de gebruikers van het multifunctionele centrum.

Stukken

* BenW voorstel Benoeming lid Raad van Toezicht van de Stichting Beheer Centrumgebied Krakeel
* Wethouder Hiemstra


*

Bezwaarschrift te laat ingediend

Samenvatting

Een inwoner van Hoogeveen heeft bezwaar gemaakt tegen het verlenen van een vergunning voor de gedeeltelijke vernieuwing van de voorgevel van een pand aan de Hoofdstraat. De bezwaarschriftencommissie geeft aan dat het bezwaarschrift niet op tijd, binnen zes weken na de vergunningverlening, is ingediend. De commissie adviseert daarom het bezwaarschrift niet te behandelen. Het college neemt dit advies over.

Stukken

* BenW voorstel Beslissing op bezwaarschrift van de heer G.Th. Becker Hof tegen de brief van 18 juli en/of tegen de verleende vergunning d.d. 10 september 2010 voor het gedeeltelijk vernieuwen van de gevel van het pand op perceel Hoofdstraat 211 te Hoogeveen
* Uitgaande brief over beslissing op bezwaarschrift
* Burgemeester


*

Gebruik faciliteiten De Wolden bij calamiteiten

Samenvatting

De gemeente Hoogeveen gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met de gemeente De Wolden om bij calamiteiten voorzieningen en ruimtes voor de dienstverlening van de Gemeentelijke basisadministratie van De Wolden te kunnen gebruiken. Wettelijk is de gemeente verplicht om te zorgen voor goede uitwijkvoorzieningen bij calamiteiten. Omdat de voorzieningen van De Wolden voldoen aan de eisen sluit de gemeente deze overeenkomst met De Wolden. Omdat de gemeente De Wolden op termijn ook gebruik gaat maken van de Hoogeveense voorzieningen zijn er met deze samenwerking geen kosten gemoeid.

Stukken

* BenW voorstel Samenwerkingsovereenkomst GBA uitwijk gemeente Hoogeveen en gemeente De Wolden
* Samenwerkingsovereenkomst GBA uitwijk tussen de gemeente Hoogeveen en gemeente De Wolden
* Wethouder Bargeman


*

Jaarverslag openbaar voortgezet onderwijs

Samenvatting

B&W stellen de gemeenteraad voor om het jaarverslag van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoogeveen (STOVOH) vast te stellen. De exploitatie van STOVOH liet in 2009 en 2010 een negatief resultaat zien dat hoofdzakelijk wordt veroorzaakt door hogere personeelskosten.. Het bestuur van STOVOH heeft zich ten doel gesteld dit binnen twee jaar om te buigen naar een positief resultaat. In 2010 is hiermee een begin gemaakt door elf banen te schrappen. En ook dit jaar zijn elf formatieplaatsen geschrapt. Het gaat om banen van zowel onderwijzend personeel als stafleden. Op financieel gebied wordt een nieuwe werkmethode ontwikkelt waarmee men tijdig kan inspringen op risico's en ontwikkelingen. De genomen maatregelen moeten lijden tot een tekort in 2011 dat binnen het begrote tekort van drie ton blijft. Het bestuur hoopt in 2012 een positief resultaat van 50.00 euro te kunnen presenteren.