Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Bijgaand treft u een persbericht van de VVD Rotterdam. Tevens zijn de bijbehorende schriftelijke vragen bijgevoegd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met woordvoerder Maarten van de Donk, op 06 - 282 797 50.

------------------------------
Aanbesteding zorg en welzijnswerk eerst langs raad

Rotterdam, 15 september 2011: De VVD Rotterdam wil opheldering over de aanbesteding van zorg en welzijnswerk in de deelgemeente Charlois. De aanbesteding vindt plaats voordat de raad zich heeft kunnen uitspreken over de inhoud van de aanbesteding en de manier van werken. Daarover heeft de VVD vragen ingediend.

De gemeente Rotterdam wil samen met de deelgemeenten in de komende jaren zorg en welzijn per gebied op elkaar gaan afstemmen. Het doel is om voor bewoners een logisch en samenhangend pakket aan te bieden zonder dubbel werk of te veel bureaucratie. Op deze wijze verbetert het aanbod en kan goedkoper worden gewerkt. "Uiteraard zijn we als VVD voor minder kosten en meer overzichtelijkheid. Wel willen we dat de raad eerst moet aangeven welke voorzieningen in een gebied nodig zijn", aldus fractievoorzitter Maarten van de Donk.

De VVD heeft al eerder gevraagd om te komen tot raadsuitspraken over wat burgers mogen verwachten van de overheid en waarvoor zij zelf moeten zorgen. Van de Donk: "Zeker in de tijd van bezuinigingen is het van belang dat de gemeente kiest waar zij zich verantwoordelijk voor voelt. Vervolgens moet we regelen dat we ook zaken echt kunnen leveren. Daarnaast willen wij ook afspraken maken over wat er nodig is zodat burgers zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen". De VVD heeft in dit verband al eerder gepleit voor het verminderen van overbodige regels voor bewoners(organisaties) en vrijwilligers.

Naast het feit dat wordt aanbesteed voor de raad hierover te raadplegen, heeft de VVD ook vragen gesteld over de taakverdeling tussen gemeente en deelgemeenten.

------------------------------