Goede prestaties voor het eerste semester voor de kredietverzekeraar Coface

15/09/2011 17:00

COFACE BELGIUM

Coface, gesterkt door de goede prestaties van het eerste semester, verschuift zijn koers verder richting kredietverzekering.

Versnelling van de groei van de omzet

Verbetering van de gecombineerde ratio

Een versterkte financiële duurzaamheid

De resultaten van het eerste semester van 2011 bevestigen het herstel van Coface en de gegrondheid van het verschuiven van zijn activiteit richting kredietverzekering, zoals aangekondigd in maart 2011. Door een strategisch en volledig overzicht van de functies en activiteiten van Coface in de 66 landen waar hij actief is, konden de kernactiviteiten van de niet-strategische financiële participaties onderscheiden worden, dit ten opzichte van criteria zoals de synergieën met de kredietverzekering en de rentabiliteit.

In het eerste semester van 2011 werd de volgende vooruitgang geboekt:

--> De kredietverzekering verder internationaal ontwikkelen, onder meer in de opkomende landen.

--> Het verschuiven van de factoringactiviteiten naar Duitsland en Polen waar Coface een zeer gunstige concurrerende positie heeft met een verhoogde rentabiliteit die voortkomt uit de sterke integratie met de kredietverzekering.

--> Opnieuw oriënteren van de activiteiten rond de verrijkte informatie en het incasseren van kredieten op de behoeften van de kredietverzekering.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel