Rijksoverheid


Den Haag, 15 september 2011

Vandaag is de Miljoenennota 2012 vroegtijdig publiek geworden. Ik heb de minister van Financiën gevraagd naar de achtergronden hiervan en namens hem kan ik u het volgende mededelen.

Door een menselijke fout bij een extern bedrijf is de Miljoenennota 2012 bijna een dag eerder dan gepland op internet verschenen. Een medewerker van het betreffende bedrijf heeft het bestand van de Miljoenennota in een verkeerde directory geplaatst waardoor het direct raadpleegbaar was op internet. Dit had niet mogen gebeuren. Oorspronkelijk zou het kabinet deze stukken vrijdag 16 september om 14.00 uur openbaar maken. Door de huidige ontwikkelingen is besloten de overige stukken ook al te publiceren via de website www.rijksbegroting.nl.

Uw Kamer kan sinds donderdag 15 september, 18.30uur, kennisnemen van de inhoud van deze stukken via www.rijksbegroting.nl. De Miljoenennota is tevens te raadplegen via www.prinsjesdag2011.nl.

Uw Kamer heeft ook gevraagd de stukken fysiek op de gebruikelijke wijze beschikbaar te stellen. De stukken worden op dit moment gedrukt en zullen morgen rond de middag beschikbaar zijn.

DE MINISTER-PRESIDENT,

Minister van Algemene Zaken,

Mark Rutte