Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, augustus 2011

AMSTERDAMMERS AAN DE RAFELRAND

Oriëntatie op vrijwilligerswerk met bijzondere mensen

Altijd al meer willen weten over Amsterdammers aan de rafelrand van de stad? Kom dan naar een van de gratis oriëntatiebijeenkomsten over psychiatrie, dakloosheid, verslaving of armoede van De Regenboog Groep. De bijeenkomsten worden op vrijdag 16, 23 en 30 september gehouden, op de Vrijwilligersacademie aan de Keizersgracht 340. De middagen zijn bedoelt voor mensen die zich willen oriënteren op vrijwilligerswerk. De Regenboog Groep is een non-profit organisatie, die zich in Amsterdam bezig houdt met ondersteuning en begeleiding van mensen die dakloos of verslaafd zijn, psychiatrische klachten heebne en/of sociale en financiële problemen. Bij de organisatie werken al 650 vrijwilligers.

Tijdens de bijeenkomsten vertellen een vrijwilliger en een ervaringsdeskundige hun verhaal en wordt aan hand van een filmpje en een quiz veel informatie gegeven over vrijwilligerswerk met verschillende groepen. Zoals welke eigenschappen en vaardigheden moet een vrijwilliger bezitten om te kunnen werken met een druggebruiker of een psychiatrisch patiënt? Willem bezocht afgelopen november de oriëntatiebijeenkomst. "Ik wist al dat ik wel iets zou willen gaan doen voor mensen die het minder hebben getroffen dan ik. Het was een boeiende middag die mij kennis en inzicht heeft gegeven in de problematieken waarmee diverse groepen binnen onze maatschappij te kampen hebben. Het is me ook helder geworden welke kant ik als vrijwilliger op wil."

Goed gevoel

Nadam Schmidt zet zich al een paar jaar in als vrijwilliger voor De Regenboog Groep. "Ik begon als buddy voor een druggebruiker en ben nu gekoppeld aan een klant die torenhoge schulden heeft en door de bomen het bos niet meer ziet. Via De Regenboog Groep kom ik in contact met een wereld die anders voor mij verborgen blijft. Ik heb een goed leven en kan op deze manier mijn steentje bijdragen. De eenzaamheid en kwetsbaarheid van de deelnemers zijn mijn motivatie om mij als vrijwilliger in te zetten. De waardering die ik van hen terugkrijg, geeft me een goed gevoel."

De Regenboog Groep is op zoek naar meer vrijwilligers zoals Nadam. Naar mensen die hun kennis en levenservaring een paar uur per week willen delen met iemand die dakloos of verslaafd is, psychiatrische klachten heeft of sociale en financiële problemen.

Op locatie

Meer informatie hierover is te vinden op www.deregenboog.org. Informatie over de bijeenkomsten staat op www.vrijwilligersacademie.net onder het kopje oriëntatie.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht