Gemeente Lingewaard


Trajectnota MER/ViA15 ter inzage

Wat doet de gemeente Lingewaard!
Van 16 augustus 2011 tot en met 26 september 2011 ligt de MER A15 ter inzage. In juni 2011 is door het ministerie van I&A, provincie en stadsregio een bestuursovereenkomst getekend waarbij gekozen is voor de aanleg van de A15 met voorkeur voor een brug over het Pannerdenschkanaal. Ondanks dat de gemeente al lange tijd betrokken is bij de totstandkoming van de MER A15 en regelmatig overlegt met de collega-overheden is de gemeente verrast door deze overeenkomst.

Wij zijn vanaf dat moment direct begonnen om rijksoverheid, provincie en stadsregio ervan te overtuigen dat een tunnel en verdiepte ligging nabij Bemmel en Boerenhoek de meest duurzame oplossing is. Wij laten ons daarbij mede adviseren door initiatieven die door derden inmiddels genomen zijn en die allen betrekking hebben op het vraagstuk doortrekking A15.

Partijen waar de gemeente op dit moment mee in gesprek is, zijn:
* Bewonersgroep Lingewaard A15 (e-mail: bglwa15@gmail.com).
* Expertgroep, bestaande uit landelijk en internationaal ervaren professionals.

Daarnaast vindt er overleg plaats op regionaal en landelijk politiek niveau.

Uiteindelijk zal aan de hand van de ingewonnen informatie de gemeente een formele zienswijze indienen bij RWS. Deze zienswijze zal op 22 september 2011 door de gemeenteraad worden vastgesteld.

Wat kunt u doen?
Ook u als burger kunt een formele zienswijze indienen. De zienswijze kunt u tot en met 26 september 2011 indienen bij Rijkswaterstaat (RWS). Bij voorkeur digitaal via www.centrumpp.nl of schriftelijk sturen naar Centrum Publieksparticipatie t.a.v. trajectnota/MER VIA15, postbus 30316, 2500 GA Den Haag.

De documenten waarop u kunt reageren vindt u ook op www.centrumpp.nl. U kunt uw mening ook kenbaar maken op een van de informatiemarkten. Deze zijn op 14 en 15 september 2011 van 11:00 tot 20:30 uur in zalencentrum De Valom aan de Karstraat te Huissen.

Uw mening kenbaar maken aan de gemeente
U kunt uw mening ook kenbaar maken via deze website. Klik op de knop MER/ViA15 onder 'Snelkoppelingen' aan de rechter kant op dit scherm of klik op onderstaande link:


* MER/ViA15