Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam


16/9


Promotie 'Neural correlates of behavioural addictions. A quest for common ground and differences with alcohol dependence'


R. van Holst: 'Neural correlates of behavioural addictions. A quest for common ground and differences with alcohol dependence'.


Promotores zijn prof. dr. W. van den Brink, hoogleraar Klinische Epidemiologie op het gebied van de verslavingszorg en prof. dr. D.J. Veltman, hoogleraar Beeldvormend onderzoek in de psychiatrie, in het bijzonder de verslaving. Co-promotor is dr. A. E. Goudriaan. De hersenen van problematische gokkers functioneren anders dan bij mensen die niet gokverslaafd zijn. Het 'beloningsgebied' in hun brein is extra actief tijdens de gedachte dat ze misschien iets zouden kunnen winnen. Dit toonde de promovenda aan met behulp van MRI scans van de hersenen van gokverslaafden en een controlegroep die tijdens de scan een computerspel moesten spelen waarmee ze geld konden winnen.
Tijd: 10.00 uur


Alle promoties van de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam vinden plaats in de Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, en bij grote belangstelling in de aula van de universiteit, Lutherse Kerk, Singel 411 te Amsterdam. Oraties vinden plaats in de aula.
Voor meer informatie op het gebied van medisch wetenschappelijk nieuws kunt u contact opnemen met de AMC-wetenschapsvoorlichters Edith Gerritsma, Andrea Hijmans en Marc ven den Broek,
020 566 2929