Socialistische Partij

SP Amsterdam

Geen duur speelgoed voor raadsleden

16-09-2011 * Als het aan SP-fractievoorzitter Laurens Ivens ligt doet de gemeenteraad zichzelf geen iPad cadeau. Ivens: "Die iPads worden betaald van gemeenschapsgeld terwijl alle gemeenteraadsleden ook al duizend euro krijgen voor hun computer. Via die computer kunnen ze op het internet alle stukken al raadplegen. Er wordt hard bezuinigd, dan kun je toch niet uitleggen dat raadsleden zichzelf trakteren op een tweede computer op kosten van de samenleving?"
Laurens Ivens
Ivens ziet juist extra mogelijkheden om te besparen. "Door geen iPads plus dure software aan te schaffen én door alle stukken digitaal aan te bieden kan er ¤160.000 per jaar aan kosten voor papier worden bespaard. De ¤75.000 euro die nodig is voor de iPads hoef je helemaal niet uit te geven."

Dat iPads handig zijn ontkent Ivens niet. "Momenteel zijn er echter nog veel kinderziektes. Als we al willen overstappen kunnen we beter wachten tot de nieuwe raad geïnstalleerd wordt in 2014. Dan zal de apparatuur en de software aanzienlijk verbeterd zijn. En het is dan mogelijk om deze iPad in plaats van de computervergoeding van 1000 euro per raadslid te laten komen. Zo besparen we nog meer geld." De SP verwacht dat deelraadsleden zichzelf ook graag een iPad cadeau willen doen. "Van dat risico is geen sprake meer in 2014 wanneer de stadsdeelraden zijn opgeheven."