Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
3 mei 2011

Op de fiets langs zeven Ronald McDonald Huizen
Ronald McDonald Kinderfonds lanceert HomeRide

Op zaterdag 17 en zondag 18 september vindt de eerste editie van HomeRide plaats, een spectaculaire fondsenwervende fietstocht. Deelnemers fietsen in teamverband non-stop van Groningen naar Maastricht, langs zeven Ronald McDonald Huizen. Het doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

De 500 kilometer lange HomeRide gaat van Groningen via Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Tilburg en Veldhoven naar Maastricht. Het doorkruisen van Nederland, het afzien in de nacht en de bijzondere sfeer maken van deze uitdagende tocht een unieke ervaring.

Iedereen kan deelnemen aan HomeRide, zowel sportieve als minder sportieve mensen. Een team bestaat namelijk niet alleen uit fietsers, maar ook uit bijvoorbeeld een ploegleider, sponsormanager, pr-manager en materialenman of -vrouw. Teams kunnen zich inschrijven op www.homeride.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de tocht, de voorwaarden om deel te nemen en de teamsamenstelling.

Deelnemende teams betalen E700,- inschrijfgeld. Daarnaast moeten teams een minimumbedrag van E7.000,- werven alvorens mee te kunnen doen. Deelnemers krijgen een wielrenshirt en een GPS-tracker met de route erop.

Getrainde deelnemers kunnen de volledige HomeRide fietsen, maar deelnemen in estafettevorm is ook mogelijk. Zo kan per etappe de samenstelling van een team wijzigen. Teams bestaan uit vier tot tien personen met minstens drie fietsers en één teammanager die niet fietst.

Het sponsorgeld komt ten goede aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. Met de opbrengst kan het Ronald McDonald Kinderfonds ervoor zorgen dat ouders in een Ronald McDonald Huis kunnen logeren, dicht bij hun zieke kind. Dankzij Ronald McDonald Huiskamer kunnen gezinnen ontspannen in een huiselijke omgeving ín het ziekenhuis en Ronald McDonald Sport en Vakantie maken het mogelijk dat gehandicapte kinderen onbeperkt kunnen sporten en zorgeloos vakantie kunnen vieren.



Ingezonden persbericht