Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Vlietdagen 2011: 17 en 18 september

24 juni - Op 17 en 18 september beleeft Leidschendam-Voorburg de zesde editie van de Vlietdagen. Na de succesvolle eerste vijf edities met tienduizenden bezoekers, staan de Vlietdagen dit jaar in het teken van `Eten en drinken door de eeuwen heen'. Alle activiteiten, verspreid over twee dagen, vinden plaats op en rond de Vliet (Rijn-Schiekanaal) ter hoogte van de stadskernen van Leidschendam en Voorburg.

Uniek evenement

De Vlietdagen worden ook dit jaar voornamelijk door vrijwilligers georganiseerd. Dit maakt het evenement uniek. De Vlietdagen is een begrip geworden op de evenementenkalender in ons land. Voorzitter Dick Meuldijk van de Stichting Evenementen Leidschendam-Voorburg, verantwoordelijk voor de organisatie: "Het is heel bijzonder om te zien dat er zo veel mensen belangeloos zo actief zijn om voor onze gemeente zoiets groots neer te zetten. De bereidheid van de gemeente zelf om dit jaar wederom de Vlietdagen financieel te steunen in deze tijden van bezuinigingen is natuurlijk bijzonder. Het toont het belang van het evenement voor heel Leidschendam-Voorburg. We gaan er dit jaar weer een groot feest van maken."

Foto boten vlietdagen

Hoofdlijnen programma

Op vrijdag 16 september vindt een pre-party plaats in Leidschendam: muziek aan de Sluiskant. Zaterdag 17 september worden de Vlietdagen officieel geopend met de intocht van een grote historische vloot. Op zaterdag bevat het programma de volgende onderdelen (onder voorbehoud):


- Waterspektakel in Leidschendam


- Aquabubbles in Leidschendam en Voorburg


- Watersportmarkt in Leidschendam


- Modeshow in Voorburg


- Groenteveiling vanaf Westlanders in Voorburg


- Biologische streekmarkt in centrum Leidschendam


- Candlelight shipping op de Vliet


- Culinaire boottocht met wederom sterrenkoks


- Vuurwerk

Op zondag is het traditionele stadsontbijt, aangeboden door de burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg, dit jaar in Voorburg. Nieuw dit jaar is de Rue Culinaire in de Kerkstraat in Voorburg. In de Herenstraat is op zondag een spectaculaire Oldtimershow. Op beide dagen is er een gevarieerd muziekaanbod.

Sponsoring

Voor de financiering is de organisatie wederom grotendeels aangewezen op sponsors. Gezien het succes van de voorgaande edities, is de verwachting dat ook dit jaar veel lokale en regionale organisaties hun naam willen verbinden aan dit meerdaags feest voor jong en oud.

Website

De website www.vlietdagen.nl is al in de lucht. Dit is het middelpunt van de communicatie. Deze site wordt de komende tijd gevuld met alle programmaonderdelen, tijden en andere informatie.

Organisatie

De grootschalige organisatie van de Vlietdagen is een initiatief van de gemeente Leidschendam-Voorburg en is in handen van de Stichting Evenementen Leidschendam-Voorburg. De administratie is gevestigd aan de Damlaan 35a in Leidschendam in het kantoor van Midvliet FM. De organisatie bestaat voornamelijk uit vrijwilligers en werkt nauw samen met lokale organisaties: Vlietpop, OpKoers, MKB Leidschendam-Voorburg en VOC (Vlietsteden Ondernemers Club).