Rochdale


29 augustus 2011

Starters Renteregeling tijdens Open Huis Zuid

Woningstichting Rochdale organiseert op zaterdag 17 september een Open Huizen route in Amsterdam Zuid. Geïnteresseerden kunnen hier gebruik maken van de Starters Renteregeling.

Tussen Amstelveenseweg en de De Lairessestraat kunnen 10 woningen worden bezichtigd. Drie daarvan hebben een tuin! Het zijn 3 en 4 kamerwoningen vanaf 46 m2 tot 86 m2. Koopsommen vanaf 175.000,- KK inclusief een afbouwpakket voor wand en vloer afwerking en een keuken. De start van de route is op het Bertelmanplein 4 hs (de modelwoning). Er is koffie, thee én een persoonlijk gesprek met deskundigen.

Voorschieten rente
De Starters Renteregeling is bedoeld voor mensen die voor het eerst een koopwoning kopen maar met hun huidige inkomen de maandelijkse hypotheeklasten deze woning niet kunnen betalen. De Starters Renteregeling bestaat al langer, vanaf 1 juni wordt deze ook door Rochdale aangeboden. Wat houdt de regeling in? Mensen die hun eerste koopwoning kopen, maar met het salaris dat zij verdienen de NHG-hypotheek (Nationale Hypotheek Garantie) niet kunnen dragen, krijgen via deze regeling de eerste tien jaar 20% korting op de hypotheekrente. Hierdoor worden de maandlasten aanzienlijk lager. Ondanks de korting wordt de woning wel voor 100% eigendom van de koper. Als het inkomen na 10 jaar nog steeds niet voldoende is, dan wordt de regeling (telkens) voor een periode van vijf jaar verlengd. Pas als de woning wordt verkocht, of na maximaal 30 jaar, moet de voorgeschoten rente worden terugbetaald aan Rochdale.

Een rekenvoorbeeld
Woningstichting Rochdale biedt deze regeling nu ook aan om meer beginners op de woningmarkt die een koopwoning zoeken, een duwtje in de rug te geven. Een rekenvoorbeeld wat betreft de regeling: stel een man van 26 jaar doet mee aan de open huizen route in Amsterdam Westerpark en is zeer gecharmeerd van een huis. Hij is alleenstaand, en zijn inkomen is 35.000 euro bruto. Normaal gesproken kan hij maximaal 159.389 euro hypotheek krijgen. Met de nieuwe regeling is dit bedrag 192.223 euro. Een aanzienlijk verschil. Dat zou betekenen dat verschillende woningen die tijdens de open huizen route te bezichtigen zijn, voor hem betaalbaar worden. Bezichtigen kan natuurlijk ook dagelijks op afspraak met de makelaar: 020-571 27 12. Via onderstaand zoekvenster kunt u direct in ons woningaanbod zoeken (www.rochdale.nl).Wanneer: zaterdag 17 september van 11.00 uur - 14.00 uur.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, M 06 - 212 58 004 of mail ndeleeuw@rochdale.nl. Op vrijdag kunt u terecht bij Joram Bronwasser, communicatieadviseur. M 06 519 38 337 of mail
jbronwasser@rochdale.nl.