Gemeente Heemskerk


woensdag, 31 augustus 2011

Wat is er te doen op de open dag 17 september?

Op zaterdag 17 september kunt u van 10.30 tot 16.00 uur aan allerlei activiteiten deelnemen tijdens de open dag.

De open dag staat bol van de actie! Sommige onderdelen vinden plaats op vaste tijden. Andere evenementen gaan de hele dag door, daar hebben we geen tijdstip bij vermeld. Kom kijken, maak een praatje. De medewerkers van de gemeente, de bibliotheek, de Milieudienst, de burgemeester, de wethouders en de gemeenteraadsleden staan u graag te woord.

Op de foto met de burgemeester
Jammer, maar de burgemeester is natuurlijk de hele dag druk met al die bezoekers in het nieuwe gemeentehuis. Daarom hebben we een vervanger geregeld waarmee u op de foto kunt, compleet met ambtsketen.

St Caecillia
St Caecillia verzorgt de muzikale uitsmijter van de dag met een afsluitend concert (als het weer het toelaat!)
Tijdstip: 15.00 uur
Plaats: buiten bij de vijver

Waar blijft al dat water?
Via het doucheputje of de regenpijp: al dat water dat in de riolering terecht komt, moet ergens naartoe. Kom en ontdek alles over de verwerking van afvalwater.

Stoffig?
Geen sprake van! Er is geen stofje te bekennen in het gemeentelijk digitale archief. Wilt u zien wat daar allemaal bewaard wordt? Ga tijdens de open dag op digitaal onderzoek uit.

Wie durft?
Linksom, rechtsom, op tijd stoppen, voorrang verlenen en het liefst een beetje vlot optrekken. Zo'n wedstrijdbaantje moet makkelijk te doen zijn, nietwaar? De rolstoel en de scootmobiel staan klaar, vanzelfsprekend met respect voor degenen die ze écht moeten gebruiken.

Hoera, het is een jongen/meisje
Als je bent geboren, moet iemand (meestal de vader) dat vertellen aan de gemeente. Dat heet de `aangifte van geboorte'. Vanaf dat moment worden je gegevens bijgehouden in de gemeentelijke basisadministratie (GBA). Waarom dat belangrijk is en wat er met die gegevens gebeurt: we vertellen alles wat je wilt weten.

Eigenlijk te kort
... want als de architecten van het nieuwe gemeentehuis gaan vertellen over hun ontwerp, kunnen ze bijna niet meer stoppen. Toch gaan ze het doen: ieder uur een rondleiding!

Quiz
Op 1 januari van dit jaar woonden er bijna 40.000 mensen in Heemskerk in ruim 15.000 huizen. Hoe goed kennen de Heemskerkers hun buurten? De medewerkers van buurtgericht werken willen dat wel eens weten en hebben een quiz gemaakt.

Twitter
Nog nooit getwitterd, bent u een volger, leest u de tweets van alle Tweede Kamerleden of heeft u geen idee waar dit over gaat? Op de open dag leggen we uit wat de gemeente Heemskerk doet met twitter en wat u daar aan kunt hebben.

Digitaal bestellen
Tijdens de open dag én daarna bent u meer dan welkom in het gemeentehuis. Maar het is niet altijd noodzakelijk dat u persoonlijk langs komt. Onze medewerkers leggen uit welke diensten en producten u via de website van de gemeente kunt bestellen.

Schoon en netjes
Voor veel van onze medewerkers betekent het nieuwe gemeentehuis dat ze meer thuis kunnen werken. Voor andere collega's is dat niet mogelijk, want ze werken in onze buurten, (bijna) bij u thuis, dus. Ook zij zijn er tijdens de open dag, met het wagenpark waarmee ze de buurten schoon en netjes houden.

Reuze interessant
Terwijl je ouders al die interessante informatie aanhoren in ons prachtige nieuwe gemeentehuis, staat er een draaimolen op je te wachten, en een ijskraam, en een moeder met jong, want een ezel hoort erbij in Heemskerk.

Toos
Een straatorkest met internationale faam! Toos treedt twee keer op tijdens de open dag.

Alles gezegd?
Zeker niet. Er zijn kraampjes met informatie over van alles en nog wat, de leden van de gemeenteraad zijn er en natuurlijk ook de burgemeester en de wethouders en we hebben een klein cadeautje voor onze gasten.

100 Talenten Bibliotheek
Kinderen in de 100 Talenten Bibliotheek laten je de jeugdafdeling zien. Er is van alles te ontdekken en te doen.
Tijdstip: 10.30 - 15.30 uur
Plaats: jeugdafdeling bibliotheek

Literaire salon
Ontmoetingen met bekende schrijvers.
Tijdstip:
11.00 uur: Robert Vuijstje
12.00 uur Loes den Hollander
14.00 uur: Rosita Steenbeek
15.00 uur: Maria Genova
Plaats: raadzaal
Verkoop en signeren boeken in de bibliotheek.

Bookfacing
Op de foto met een boek voor je gezicht: dat levert mooie plaatjes op! Fotograaf Hans van der Mast kijkt naar je uit.
Tijdstip: 11.00 - 15.00 uur
Plaats: bibliotheek Hoogspanning

Geschiedenis van Heemskerk
De Historische Kring Heemskerk geeft twee presentaties over de geschiedenis van de plek en de omgeving van het nieuwe gebouw. Tijdstip: 11.00 - 11.30 uur en 15.00 -15.30 uur Plaats: jeugdafdeling bibliotheek

Voorlezen
De Heemskerkse deelnemers aan de Nationale Voorleeswedstrijd (voor basisschoolleerlingen) lezen voor aan klein en groot (tot ongeveer 12 jaar).
Tijdstip: 11.00 uur, 12.00 uur en 13.00 uur
Plaats: peuter-/kleuterhoek bibliotheek

Ballonnenwedstrijd
Ballonnenwedstrijd voor kinderen: komt jouw ballon het verst? Laat een ballon op en wie weet wat je wint! Haal van tevoren een kaartje op bij de servicebalie in de bibliotheek. Lukt dat niet, dan kan het ook nog op de dag zelf tussen 10.30 - 11.25 uur.
Tijdstip: 11.30 uur
Plaats: buiten op het plein

Literaire Rapper Charlie May
Singer-songwriter Charlie May brengt een mooie mix van Nederlandstalige en Engelstalige songs uit eigen repertoire met hier en daar een literaire knipoog.
Tijdstip: 13.00 - 13.30 uur
Plaats: podium hal

Gamewedstrijd
Doe mee en win een prijs!
Tijdstip: 14.00 - 15.30 uur
Plaats: The Hangout, bibliotheek 1e verdieping

Geronimo Stilton
Op de foto met Geronimo Stilton en ...zijn handtekening in je boek! Tijdstip: 14.00 - 16.00 uur
Plaats: in de hal
Verkoop boeken in de bibliotheek.

Uw mooiste woord
Brassa? Coalitieakkoord? Kerstbal? Onze Open Dag valt in de Taal tiendaagse. Schrijf daarom uw mooiste woord op een gouden kleed. Tijdstip: de hele dag
Plaats: bibliotheek

---

Bestanden:
open_dag_17sept2011.pdf1.7 M