Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 08-09-2011

NIEUW IN AVRO KUNSTUUR: HET SCHEEPVAARTMUSEUM EN KOP OF MUNT?

Vanaf 17 september zijn er weer gloednieuwe programma's in AVRO Kunstuur te zien! Zo is er de serie 'Het Scheepvaartmuseum' over de ingrijpende verbouwing van de afgelopen vier jaar, met spectaculaire beelden van de nieuwe, imposante glazen overkapping. Schrijvers Nelleke Noordervliet en Thomas Roosenboom volgden de verbouwing. Ook duikt Kunstuur in de lange traditie van het kunstzinnig muntontwerpen in de serie 'Kop of Munt?' De herdenkingsmunt die ter ere van het vijftigjarige bestaan van Het Wereld Natuurfonds geslagen wordt, is een uitgelezen kans voor twaalf vooraanstaande kunstenaars om een ontwerp te maken. We volgen het ontwerpproces en zien hoe het winnende ontwerp geslagen wordt. Bekijk hier alvast een preview!

En natuurlijk zijn er naast deze nieuwe series ook weer vertrouwde series als Zomaar Kunst en 4 Art in Kunstuur te zien:

Zomaar Kunst
In Zomaar Kunst vertelt een kunstliefhebber over een werk bij hem of haar thuis. De komende tijd komen er weer heel wat kleurrijke en verassende kunstwerken voorbij!

4 Art
In 4 Art staat elke aflevering het werk van een hedendaagse beeldend kunstenaar centraal. Bart Rutten, Valentijn Byvanck en Hans den Hartog Jager bezoeken achtereenvolgens kunstenaars Praneet Soi, Birthe Leemeijer en Derk Thijs.

Website: kunstuur.avro.nl Facebook: facebook.com/AVRO.KunstUur Twitter: twitter.com/avro_kunst

AVRO Kunstuur, zaterdag 17 september tussen 17.00 en 18.00 uur, wekelijks bij de AVRO op Nederland 2.
---