VN regeringsleiders luisteren naar wensen Nederlandse vrouw

Persbericht van Nederlandse Vrouwenraad

In oktober spreekt Kirsten van den Hul tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de aanwezige regeringsleiders toe. In haar toespraak zal zij toekomstige thema's agenderen waarmee de landen aan de slag moeten gaan om gelijkheid voor meisjes en vrouwen te bereiken. In voorbereiding hierop reist zij twee zaterdagen met de trein door Nederland en vraagt aan gewone Nederlandse vrouwen: Wat wilt u de regeringsleiders van de VN meegeven?

In de afgelopen maanden heeft Kirsten van den Hul gesproken met invloedrijke vrouwen op sleutelposities zoals Agnes Jongerius en Winnie Sorgdrager. "Ik vroeg wat volgens hen de belangrijkste vraagstukken m.b.t. emancipatie en vrouwenrechten op dit moment zijn en welke mogelijke oplossing zij zien. Het waren hele inspirerende gesprekken maar nu wil ik graag gewone vrouwen spreken."
Daarom reist Kirsten van den Hul op zaterdag 17 september en zaterdag 24 september kris kras met de trein door Nederland en zoekt spontaan het gesprek met de reizigers. De resultaten van deze gesprekken neemt zij ook mee in haar toespraak in New York.

Kirsten van den Hul is de vrouwenvertegenwoordiger 2011. Elk jaar mag de Nederlandse Vrouwen Raad een vrouwenvertegenwoordiger kiezen die meegaat in de regeringsdelegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York om daar de afgevaardigden van de 192 lidstaten van de Verenigde Naties toe te spreken over een thema op het gebied van (rechts)ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Wilt u ook AVVN Vrouwenvertegenwoordiger Kirsten van den Hul spreken tijdens haar treinreis dan kunt u zich aanmelden via het online aanmeldformulier op de website van de Nederlandse Vrouwen Raad: www.nederlandsevrouwenraad.nl/internationaal.

Links:
http://www.nederlandsevrouwenraad.nl/internationaal


Razende Robot Reporter