Watersportverbond - KNWV

Afsluiting zeilseizoen met ONK F18

vrijdag 16 september 2011

Komend weekend wordt dit leerseizoen afgesloten met het ONK F18 in Medemblik. Er zullen naar verwachting zo'n vijftig boten meedoen. De Nederlandse competitie in deze klasse behoort wereldwijd tot de zwaarste, dus dat belooft een spannende strijd te worden.

Foto: Team Boskalis

De nationale F18 titelverdedigers Darren Bundock en Jeroen van Leeuwen zijn dit weekend niet van de partij, vanwege Bundock's verplichtingen bij Oracle Racing Team in Plymouth. De eerste start staat op zaterdag 17 september om 12.00 uur gepland. Het kampioenschap duurt tot en met zondag en maakt deel uit van de Delta Lloyd ONK 2011.

Gunnar Larsen: "Echt een team geworden"
Routinier Gunnar Larsen (Scheveningen) nam dit jaar de jonge Sam Frank (Rotterdam) onder zijn vleugels. Terugblikkend op 2011 zegt Larsen: âWe merkten allebei dat Sam twee seizoenen niet had gezeild. Hij moest echt inkomen. In het begin kostte dat veel moeite, ook om tegelijkertijd een team te worden. Afgelopen weekend deden we met de Boskalis Nacra Carbon 20 mee aan Rondje Pampus . Ik merkte dat we nu echt op elkaar zijn ingespeeld. Sam is absoluut klaar voor de top drie bij het ONK F18 komend weekend."

Ferdinand van West: 'WK-resultaat gaf vertrouwen"
Van West heeft voor de gelegenheid krachten bundelt met oud-teamrider Wilco Stavenuiter (Delft). Over het zeiljaar 2011 zegt Van West: 'Pim en ik hadden samen wel veel in de 49er gevaren, maar de F18 was nieuw voor ons als duo. Met Hugh Styles had ik al in de F18-top gezeild, dus het was een leuke uitdaging om dat ook met Pim te bereiken. Het begin van het seizoen was moeilijk, we hadden weinig getraind. Bij het WK F18 kwam alles te samen en maakten we lang kans op een medaille."

Frank de Waard: 'Veel aan het team gehad"
Frank de Waard (Barendrecht) en Jorden Veenman (Rotterdam) vormen in 2011 voor het eerst een team. De Waard vertelt over hoe het hun verging: 'We stapten er blanco in en hebben veel gevaren. Uiteindelijk hebben we boven verwachting gepresteerd. Vooral in individuele potten. Zo hebben we bij het WK een eentje en drietje gescoord. Bij elk klassenevenement in Nederland zaten we in de top drie/vier en daar zijn we tevreden mee."