Ingezonden persbericht


Sterk deelnemersveld Knoopjelos #Schaaldierenproef

Na de #Haringproef en de #Mosselenproef organiseert de redactie van recensiewebsite www.knoopjelos.nl op zaterdag 17 september alweer de derde editie van deze culinaire wedstrijd. In totaal gaan 7 gerenommeerde restaurants, verdeeld over heel Nederland, die dag het gevecht aan om de beste wijn-spijs combinatie. "Vlees & schaaldieren" is verkozen tot thema, waarbij de heren en dames sommeliers de taak wacht een passende rode wijn te selecteren. Cultivar en regio van herkomst zijn hierbij naar vrije invulling, hetgeen de deelnemers een grote mate van flexibiliteit biedt.

Welke zaken nemen het tegen elkaar op tijdens deze Knoopjelos #Schaaldierenproef? Restaurant LN2, vertegenwoordigd door chef-kok Ryan Bahadoer en maitre-sommelier Thomas Inderfurth, komt onder andere stadgenoot Yuri Wiesen (restaurant Wiesen) tegen. De talenten uit Eindhoven kunnen gezien de concurrentie echter hun borst natmaken. Die bestaat, naast Joris Kerkhofs van het recentelijk met hoge scores beoordeelde La Folie in Zaltbommel, namelijk uit vier generatiegenoten die met een Michelinster zijn bekroond.

Peter Gast ('t Schulten Hues in Zutphen), Rik Jansma (Basiliek in Harderwijk), Ysbrandt Wermenbol (Le Marron in Malden) en Kars van Wechem (De Saffraan in Amersfoort) zullen samen met hun teams alle mogelijke creativiteit loslaten op de challenge. Welke chef uit deze '3e generatie' weet het beste gerecht te creëren, wat zal de meest succesvolle wijn-spijs worden en wie treedt in de voetsporen van titelverdedigers Sergio Herman en Benjamin de Buck van Oud Sluis? Het zal allemaal duidelijk worden in het derde weekend van september. Het wedstrijdverslag valt te volgen via twitter.com/Knoopjelos en www.knoopjelos.nl.

---

Noot voor redactie (