Ankeveen Artistique op 17 september


Kunst langs de IJsbaan

ANKEVEEN, 20110912 -- Als het vriest komen veel mensen naar Ankeveen voor een schaatstochtje. Ook in andere jaargetijden kan een bezoekje aan Ankeveen de moeite waard zijn! Op zaterdag 17 september 2011 vindt tussen 11.00 en 16.00 uur de manifestatie Ankeveen Artistique plaats. Middenin de natuur, langs het water van de IJsbaan, exposeren ruim 45 deelnemers hun beeldend werk.

Breed aanbod

Er is niet alleen kunst en toegepaste kunst te zien, maar er zijn ook taxaties van meegenomen voorwerpen mogelijk. Ankeveense restaurants hebben bijzondere kunstmenu’s samengesteld. Er is een monumentenwandeling door de kern van Ankeveen beschikbaar. Natuurmonumenten houdt vaartochtjes door het plassengebied om 13.00 en 14.30 uur. Er zijn demonstraties en schilderworkshops.

Traditie

Jaarlijks wordt er in Ankeveen een kunstmarkt georganiseerd op het marktterrein. Nu is er gekozen voor een bredere opzet en een andere plaats, waardoor er een interactie tussen kunst en natuur ontstaat. Bezoekers zijn er een dagje uit: wandelen langs monumenten, varen over de plas, kunst beleven en tot slot lekker uit eten en drinken! De organisatie is in handen van de Stichting Bruisend Ankeveen die evenementen en de wekelijkse versmarkt verzorgd in het veendorp.

Inspiratie

De deelnemers laten hun beeldend werk zien, zoals schilderijen, tekeningen, beelden, sieraden, keramiek en hoeden. Er kan kennis gemaakt worden met de werkwijze en technieken die zij gebruiken. Vaak geven zij ook cursussen, zodat deze manifestatie ook een inspiratiebron kan zijn om zelf creatief aan de slag te gaan.

Informatie

Burgemeester van Wijdemeren Martijn Smit verricht de feestelijke openingshandeling van dit bijzondere evenement om 11.00 uur. Meer informatie staat op www.bruisendankeveen.nl. Hier staan onder meer de deelnemerslijst, de monumentenwandeling en natuurlijk het laatste nieuws over Ankeveen Artistique!





Ingezonden persbericht