Gemeente Gennep


September Keramiekmaand in Gennep

Gennep staat deze maand in het teken van keramiek. Met als hoogtepunt de internationale manifestatie Keramisto. Alle activiteiten die in september plaatsvinden worden gebundeld gepresenteerd op www.keramiekstadgennep.nl. Ook de toeristische website www.liefdevoorlimburg.nl zoomt in op liefde voor keramiek.

Keramiek vormt een rode draad in de ontwikkeling van Gennep door de eeuwen heen. Al tijdens de Romeinse tijd werden er langs de Maas en de Niers potten gebakken. Ook vandaag de dag kent de gemeente Gennep een ruim aanbod aan recreatieve en toeristische activiteiten rond het thema keramiek.

Een greep uit de activiteiten
* Op 17 en 18 september tonen honderd keramisten uit binnen- en buitenland hun werk tijdens de manifestatie Keramisto in Milsbeek.
* De tentoonstelling Keramisto Extended met het werk van vier topkeramisten is van 5 september tot 2 oktober te bezichtigen in Museum Het Petershuis in Gennep.
* Logement De Reiziger in Ottersum biedt het tweedaagse arrangement `Joie de Vivre' aan. Het arrangement bestaat onder andere uit een keramiekworkshop bij Guul Jacobs, een bezoek aan Keramisto Extended en fiets- en wandelroutes.
* Er is een nieuwe fietsroute uitgezet in de gemeente Gennep met het thema `Romeinen en Keramiek'. De route leidt de fietser onder andere door het pottenbakkersdorp Milsbeek, langs pottenbakkerij De Olde Kruyk en de voormalige bloempotjesbakkerij De Jacobsladder. In Plasmolen en Cuijk gaat de route langs de Romeinse Villa en Museum Ceuclum.
* Het Golftoernooi Maasduinen op 20 september staat in teken van keramiek: de prijzen en hole-nummers zijn in keramiek uitgevoerd.
* Er zijn in de maand september in de regio diverse activiteiten die aansluiten op het thema keramiek, zoals een expositie in Keramiekcentrum Tiendschuur in Tegelen.

Keramiekstad Gennep Gennep presenteert zich sinds 2010 als vestingstad die zich in het bijzonder op het thema keramiek onderscheidt van andere Nederlandse steden. In die profilering zoekt de gemeente Gennep nadrukkelijk de samenwerking op met keramisten, ondernemers in de toeristische sector en culturele organisaties. Zij delen kennis en werken samen aan het ontwikkelen van activiteiten om het cultuurtoerisme rondom keramiek een stimulans te geven.