Gemeente Coevorden

ambulance

Zaterdag 17 september open dag brandweer en ambulance

zaterdag 10 september 2011
Brandweerkazerne aan de Hulsvoorderdijk in Coevorden Klik om te vergroten

Brandweerkazerne aan de Hulsvoorderdijk in Coevorden

Zaterdag 17 september houden de brandweer en Regionale Ambulance Vervoer (UMCG) hun Open Dag bij de brandweerkazerne aan de Hulsvoorderdijk in Coevorden. Het belooft weer een spektakel te worden, want er is veel te zien en te beleven!

Tijdens deze dag laten de mannen en vrouwen van de brandweer en ambulance u zien waar zij voor staan. Er worden diverse demonstraties gegeven, zoals het bevrijden van mensen uit een auto en het redden van mensen op hoogte. Mensen kunnen ervaren hoe het is om in een woning vol rook te lopen, hoe je een klein brandje moet blussen en wat je moet doen bij vlam in de pan.

Voor kinderen is er ook veel te doen. Zo kunnen ze een rondrit maken in een brandweerauto, op de foto in brandweerkleding, waterspelletjes spelen, springen op het springkussen.Maar dat is nog niet alles want er is ook een brandweerwinkel aanwezig, waar leuke dingen voor kinderen te koop zijn.

De open dag wordt gehouden van 11.00 tot 16.30 uur bij de brandweerkazerne aan de Hulsvoorderdijk in Coevorden. Kom op de fiets, dan weet u zeker dat u een parkeerplek heeft.