Gemeente Almelo

17 september gratis openbaar vervoer in Twente

12 september 2011 - Op zaterdag 17 september is er een gratis OV-dag in Twente. Alle stads- en streekbussen in Twente zijn op deze dag gratis toegankelijk. Ook kan in Twente gratis gereisd worden met de trein van Zutphen - Hengelo - Oldenzaal en van Almelo - Mariënberg. Regio Twente en haar vervoerders Connexxion en Syntus bieden daarmee aan de inwoners en de bezoekers van Twente volop gelegenheid om (opnieuw) kennis te maken met bus of trein. De treinen van NS vallen niet onder deze actie. Vanwege werkzaamheden door ProRail worden tussen Zutphen en Lochem bussen ingezet.

Koppeling met Open Huis UT
De gratis OV-dag wordt gekoppeld aan het vijftigjarig bestaan van de Universiteit Twente. De UT viert dit met een Open Huis onder de noemer `Experiment in het bos'. Iedereen is deze dag welkom om het UT-terrein te bezoeken en kennis te maken met de diverse disciplines of mee te doen met sportieve of culturele activiteiten. De campus van de UT is speciaal op die dag autoloos.

Overige activiteiten
Behalve het Open Huis zijn er nog veel meer activiteiten op deze zaterdag in Twente, bijvoorbeeld: het straattheaterfestival in Almelo, de Nationale Folkloredag in Enschede, de Lambertuskermis in Hengelo, de Jonge Kuntstroute in Oldenzaal en een cultureel straatfestival in Delden.

Meer informatie
Meer informatie over de gratis OV dag is te vinden op www.twents.nl en www.syntus.nl