Gemeente Tiel


Opladen elektrische fiets mogelijk bij Oude Haven

Om het gebruik van elektrische fietsen te stimuleren, plaatst de gemeente Tiel oplaadpalen bij de bewaakte stalling aan de Oude Haven. Wethouder Verspuij onthult de oplaadpalen zaterdag 17 september 2011 tijdens de Europese Mobiliteitsweek. Aansluitend bezoekt hij de Markt Schoon Vervoer die diezelfde dag gehouden wordt op het Burgemeester Hasselmanplein.

De elektrische fiets is de laatste jaren aan een grote opmars bezig. Voor korte ritten is het een prima, milieuvriendelijk alternatief voor de auto. De gemeente Tiel komt met de plaatsing van de twee laadpalen tegemoet aan de toenemende vraag van gebruikers van de bewaakte stalling aan de Oude Haven.

De gemeente Tiel stimuleert haar eigen werknemers om te kiezen voor duurzaam vervoer. Ze neemt daarom deel aan het provinciale project E-bike Probeer Weken. Om werknemers die verder dan vijf kilometer van hun werkplek wonen te bewegen om de auto te laten staan, kunnen zij de komende twee weken per toerbeurt een elektrische fiets uitproberen.

Inwoners van Tiel die ook willen ervaren hoe het is om te rijden op een elektrische fiets of scooter, kunnen zaterdag 17 september terecht op het Burgemeester Hasselmanplein waar een testparcours is uitgezet. Lokale rijwielhandelaren en topmerken zijn tussen 11.00 en 16.00 uur aanwezig voor uitleg en advies. Op deze markt, die is georganiseerd door Stichting Duurzaam Rivierenland, zijn verder een rijsimulator, een aardgas- en elektrische auto aanwezig en er is informatie verkrijgbaar over de buurtauto.

Lees meer over de Europese Mobiliteitsweek.