Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie zoekt getuige van ongeval op A30

Publicatiedatum: 17-9-2011 9:14:09

LUNTEREN - De politie is op zoek naar een belangrijke getuige van een ongeval op de A30 vrijdagmiddag 16 september omstreeks 15.55 uur. Het betreft een mannelijke automobilist.

Op de A30, tussen Scherpenzeel en Lunteren, is vrijdagmiddag een auto in de naast gelegen sloot beland. De 40-jarige bestuurder uit Wageningen liep lichte verwondingen op; hij kon ter plekke worden behandeld. De politie is direct gestart met een onderzoek, maar krijgt de situatie niet geheel duidelijk.
Volgens de Wageninger reed hij op de linker rijbaan, toen een auto rechts naast hem een plotselinge beweging in zijn richting zou hebben gemaakt. Of de auto's elkaar geraakt hebben is vooralsnog niet duidelijk. Gevolg was wel dat de Wageninger met zijn auto van de weg raakte en in de sloot belandde. De bestuurder van de andere auto die mogelijk betrokken is bij het ongeval was doorgereden. De 29-jarige Edenaar is later thuis aangehouden aan de hand van het kenteken en de omschrijving van zijn auto. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.

Getuige
De politie heeft ter plaatse gesproken met een getuige, die wist te vertellen dat er nog een getuige is geweest die het hele voorval vanuit zijn auto heeft zien gebeuren. De politie heeft deze getuige helaas niet kunnen spreken en komt graag met hem in contact.

De politie in Ede is bereikbaar via 0900-8844.