Politie Groningen

Zaterdag 17 september 2011

Provincie Groningen, 17-09-2011

Vrouw raakt gewond bij kettingbotsing

GRONINGEN Op vrijdagmiddag is een 44-jarige inwoonster van Appingedam gewond geraakt bij een aanrijding op de Rijksweg in Groningen. Bij deze aanrijding botsten 4 personenautos op elkaar. De eerste auto moest vermoedelijk remmen voor een iemand die wilde afslaan. Toen de eerste drie autos stil stonden reed het slachtoffer, die dit kennelijk te laat zag, tegen de auto voor haar. Het gevolg was een ketting reactie. Het slachtoffer klaagde over pijn in de borst en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto van het slachtoffer en de auto daarvoor moesten worden afgesleept. De andere twee autos waren in staat om verder te rijden. De politie heeft een onderzoek ingesteld en maakt een rapportage op.

Fietser raakt gewond bij aanrijding met bus

GRONINGEN Een 7-jarige jongen uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in de Noorderstationsstraat in Groningen. Het slachtoffer reed op zijn fiets over het fietspad naast de rijbaan in de richting van de Kastanjelaan. Plotseling sloeg hij links af terwijl op dat moment een buschauffeur met zijn geledebus over de rijbaan reed. De chauffeur probeerde nog te onwijken maar kon niet voorkomen dat het slachtoffer tegen de zijkant van de bus aanreed en hard op het asfalt kwam te vallen. De jongen is met beenletsel en letsel aan het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelde een onderzoek in en maakt een rapportage op.

Ex-vriendin aangehouden na ingooien ruit

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een 31-jarige inwoonster van Groningen aangehouden voor het vernielen van een ruit. De agenten reageerden op en melding dat er bij een woning in de Eglantierstraat in Groningen een keukenraam zou zijn ingegooid. Ter plekke bleek dit inderdaad zo te zijn maar was de dader (de ex-vriendin) al gevolgen. Bij een onderzoek in de omgeving troffen de agenten de verdachte aan en is zij aangehouden. Nadat de vrouw op het politiebureau is verhoord kon zij het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Kabeldieven aangehouden

STADSKANAAL In de vroege uren van zaterdagochtend heeft de politie een 47-jarige en een 31-jarige man aangehouden. De beiden mannen zijn woonachtig in Stadskanaal en worden er van verdacht kabels te willen stelen uit een container aan de Poststraat in Stadkanaal. De agenten kregen de melding dat twee mannen aan inbreken waren. Ter plekke zagen de agenten een gat in het hekwerk maar bleken de dieven te zijn gevlogen. De melder zag de mannen weglopen en gaf dit door aan de politie. Bij een onderzoek in de omgeving troffen de agenten de mannen, met een bezweet voorhoofd, aan. Ze zijn hierop aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vechtersbazen aangehouden

WAGENBORGEN Op vrijdagnacht heeft de politie drie mannen in de leeftijden van 23, 30 en 41 jaar aangehouden. De mannen zijn woonachtig in Wagenborgen en waren betrokken bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Hoofdweg in Wagenborgen. In het cafe ontstond een ruzie tussen meerdere personen waarop de 31-jarige eigenaar met zijn 58-jarige vader, beiden afkomstig uit Zuidbroek, dit probeerde te sussen. Toen dit niet lukte hebben zij de mannen op straat gezet waarna er door de mannen met stoelen werd gegooid. Nadat de vechtersbazen ook hadden gevochten met de eigenaar en zijn vader liepen zij weg. Agenten konden de drie verdachten in de omgeving aanhouden. Zij zijn ingesloten in het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op. De vader raakte gewond aan zijn arm.

Man aangehouden met harddrugs

WINSCHOTEN De politie heeft op vrijdagmiddag in de Molenstraat in Winschoten een 19-jarige man met onbekende woonplaats aangehouden omdat hij harddrugs in zijn bezit had. Agenten zagen tijdens hun surveillance een auto in de straat staan die niet verzekerd was. Toen de man bij deze auto kwam, spaken de agenten hem aan. De man hield een zeer vreemd verhaal. Ook hadden de agenten gezien dat deze man al enige tijd verdacht door de buurt liep. Toen de man toestemming gaf om in de auto te kijken troffen de agenten een hoeveelheid harddrugs aan. De verdachte is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek de verdachte ook nog het bezit te zijn van een aanzienlijk geldbedrag. Geld en drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor kon de verdachte het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Bloedspoor brengt politie naar dader

DELFZIJL Een 40-jarige man met onbekende woonplaats is vrijdagnacht aangehouden in een flatwoning in de Finsestraat in Delfzijl. De politie reageerde op een melding dat er een raam zou zijn ingeslagen door twee mannen waarvan een met een bijl. Een van de mannen zou hierbij gewond zijn geraakt. Ter plekke zagen de agenten dat er bloed op de grond lag. Toen zij het spoor volgden kwamen zij bij de woning uit waarin de verdachte zich bevond. De verdachte is hierop aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van deze uit de hand gelopen ruzie en naar de onbekend gebleven tweede persoon.

Verwarde man aangehouden

GRONINGEN Op zaterdagochtend heeft de politie een 26-jarige man afkomstig uit de gemeente Aa en Hunze aangehouden. De man, die verward was, viel mensen lastig op het Stationsplein in Groningen. De man bedreigde een voorbijganger met en mes. Met behulp van een goed signalement kon de verdachte door de agenten in de omgeving worden aanhouden. De man, die het mes nog in zijn bezit had, is ingesloten in het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto tegen lantaarnpaal

DELFZIJL Een 34-jarige automobiliste uit de gemeente Loppersum belandde vrijdagmiddag met haar auto tegen een lantaarnpaal. De vrouw reed over de Hogelandsterweg en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Het slachtoffer werd met pijn in haar benen en buik naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallendienst van de politie heeft onderzoek naar de toedracht gedaan. De auto moest worden afgesleept. De politie maakt een rapportage van het ongeval.