Politie Drenthe

Zaterdag 17 september 2011

Provincie Drenthe, 17-09-2011

Verdachte met vals geld aangehouden

ASSEN De politie hield vrijdagmiddag een 17-jarige Assenaar aan. Hij rekende bij een snackbar aan de Nobellaan met een biljet van 50 euro zijn gekochte sigaretten af, kreeg wisselgeld terug en verliet de zaak. De eigenaar ontdekte echter dat het om een vals biljet ging en wist de klant bij het winkelcentrum te achterhalen. Hij eiste de sigaretten en zijn geld terug en alarmeerde de politie. Die wist de man in het winkelcentrum aan te houden en in te sluiten. De man bleek meerdere valse biljetten van 50 bij zich te hebben. De politie stelt een onderzoek in.

Personeel houdt winkeldief aan

MEPPEL Vrijdagmiddag hield oplettend personeel van een winkel aan het Prinsenplein een 34-jarige man met een Poolse nationaliteit aan. De man wordt ervan verdacht voor 13,27 aan goederen te hebben gestolen. De politie maakte proces-verbaal op.

Politie treft na ruzie hennepkwekerij aan

WESTERVELDE De politie trof zondag na een melding van bedreiging in een woning aan het Westeind, een in werking en een niet in werking zijnde hennepkwekerij aan. De 46-jarige bewoner riep de hulp van de politie in nadat zijn 40-jarige vriendin hem bedreigd had. De politie trof de hysterische overkomende vrouw aan die hen binnen liet in de woning. De bewoner werd zelf niet meer aangetroffen. In de woning werd op de bovenverdieping een niet in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen waarvan eerder geoogst was. In een schuur achter de woning trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan voorzien van ongeveer 500 planten. De vrouw werd hierna aangehouden als verdachte van bedreiging en overtreding van de Opiumwet. Ze werd in verzekering gesteld. De man meldde zich een dag later vrijwillig bij de politie in Roden. Ook hij werd aangehouden en inverzekering gesteld. Na onderzoek bleek dat het duo de woning huurde en de eigenaren van niets wisten. Zij troffen samen met de politie een grote chaos aan in de woning. De stroom voor de kwekerijen werd illegaal afgenomen. De planten en de voor de kwekerijen benodigde apparatuur werden vernietigd.

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

GASSELTE Een 29-jarige inwoner van Drouwenermond moest vrijdagmiddag zijn rijbewijs bij de politie achterlaten. Die vorderde het rijbewijs van de man in omdat hij met een snelheid van 153 km/u op zijn motor over de Van Veelenweg reed. De maximum toegestane snelheid bedraagt 80 km/u.

Op de bon voor belediging
EMMEN Een politiebiker bekeurde vrijdagmiddag een 32-jarige Emmenaar. Hij behoorde tot een groep van ongeveer 15 personen die voor veel overlast bij de skatebaan aan de Vreding zorgden. De groep werd weggestuurd omdat ze veel rommel, o.a. lege blikjes, achterlieten. De Emmenaar besloot bij het weglopen de politie uit te schelden voor nazis en kanker. Hij werd aangehouden en bekeurd.

Bewoonster oog in oog met inbreker

ASSEN Een bewoonster van de Alteveerstraat kwam vrijdagmiddag oog in oog in haar woning met een inbreker te staan. Toen de vrouw gestommel op de trap hoorde nam ze een kijkje en trof in de hal een onbekende man met een tas tegen. In de tas bleek haar televisie te zitten die van de bovenverdieping ontvreemd was. Ze wist de tas van de dief af te pakken waarna hij de benen nam. De gealarmeerde politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in maar zonder resultaat.

Politie houdt drugsdealer en twee gebruikers op heterdaad aan

EMMEN Na klachten van bewoners en omwonenden van de Weerdingerstraat in Emmen over drugsoverlast, heeft de politie vrijdagavond tijdens een controle drie verdachten op heterdaad aangehouden. De politie zag dat een 42-jarige Emmenaar als dealer drugs verkocht aan twee gebruikers, een 25-jarige man uit Ter Apel en een 28-jarige man uit Aalden. De beide drugsverslaafden zijn van Russische afkomst. Het trio werd ingesloten en inverzekering gesteld. De Emmense dealer was in het bezit van 14 wikkels met daarin verdovende middelen en een hoeveelheid geld. Deze werden inbeslaggenomen en onderzocht. Ook de auto van de dealer werd inbeslaggenomen. De 25-jarige Rus was in het bezit van een grote hoeveelheid nieuw verpakte elektrische tandenborstels en scheergerei. De politie doet onderzoek naar de herkomst van deze goederen.

Woninginbraak

COEVORDEN Vrijdag tussen16.30 en 21.30 uur vond er een inbraak plaats in een woning aan de Van Ewijcklaan. Een raam werd opengebroken waarna de daders binnen konden komen. De buit bestaat uit twee laptops en sieraden.

Horloge gestolen na mishandeling

HOOGEVEEN Een 16-jarige jongen uit Hoogeveen werd vrijdagavond slachtoffer van een mishandeling waarna zijn horloge werd gestolen. Samen met drie vrienden stond de knaap bij de ingang van Action aan het Kaaplaantje toen een groep van vier jongens voorbij kwam fietsen. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de Hoogevener plotseling door iemand uit die groep tot twee keer toe geslagen werd en bij thuiskomst bemerkte dat hij zijn horloge niet meer om had. Via een getuige hoort hij dat het horloge door iemand uit de vijandige groep is meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Babbeltruc
HOOGERSMILDE Een 86-jarige bewoner van Hoogersmilde werd vrijdagmiddag slachtoffer van een babbeltruc. De man werd op zijn erf aangesproken door een onbekende man die een praatje met hem maakte. De onbekende liep hierna weg, stapte in een witte auto en verdween. In de auto zat volgens de bewoner ook nog een vrouw. Twee uur later werd de man gebeld door iemand die zich voorstelde als medewerker van de bank en vertelde dat hij zijn pincode nodig had omdat de bewoner een nieuwe pas zou krijgen in verband met een defect aan de pas. Nadat de zogenaamde bankmedewerker deze uiteindelijk kreeg, kreeg de bejaarde man argwaan en wilde met zijn bankpas pinnen om te kijken of deze inderdaad niet meer werkte. Hij ontdekte toen de vermissing van de pas en liet deze via zijn bank blokkeren. Er bleek toen al een groot geldbedrag afgeschreven te zijn. De onbekende man is een blanke man van ongeveer 30 jaar oud, 1.65 lang, zwart achterover gekamd haar en hij droeg donkere kleding. De man sprak Nederlands.

Vreemde vakantieganger

NIEUWEDIEP Bewoners van een recreatiewoning op het park Aqualanda aan de Oude Tolweg kregen in de nacht van vrijdag op zaterdag vreemd bezoek. Ze hoorden geschreeuw voor het raam en zagen een onbekende man staan. Toen ze deur openden viel de stomdronken man naar binnen en was zeer vervelend tegen de bewoners en viel in slaap. De gealarmeerde politie zette de gast weer op zijn voeten en begeleidde hem naar buiten. Daar bleek hij zich niet te kunnen identificeren, werd agressief en beledigend. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten waarna uitgezocht zal worden waar hij thuis hoort.

Mishandeling

ASSEN De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige Assenaar in de woning van zijn vriendin aan. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor tijdens het uitgaan zijn 33-jarige vriendin in de Oudestraat te hebben mishandeld en haar mobiele telefoon te hebben vernield. Toen de vrouw alleen thuiskwam werd haar vriend na enige tijd binnengelaten door een aanwezige vriendin van de bewoonster. De verdachte werd ingesloten.

Politie houdt verdachten van diefstal en mishandeling aan

EMMEN De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag twee 18-jarige Emmenaren aan. Het duo werd aangetroffen op de Hoofdstraat en wordt ervan verdacht kort daarvoor bij een café in het centrum een tas van een bezoekster te hebben gestolen. Op de Hoofdstraat mishandelden de Emmenaren daarna twee plaatsgenoten van 25 en 40 jaar oud waarna ze door de politie werden aangehouden. Ze waren in het bezit van van diefstal afkomstige goederen uit de betreffende tas. Deze werd in de vijver bij de Hema aan de Hoofdstraat aangetroffen. De verdachten werden ingesloten.