Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van bedreiging

Eindhoven Strijp, 17-09-2011 o De politie zoekt mogelijke getuigen van een bedreiging met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op vrijdagavond rond 22.50 uur op de Speelheuvelweg.

Een 39-jarige man uit Eindhoven en een 35-jarige vrouw uit Utrecht fietstten even daarvoor op de Lodewijkstraat. Daar zagen zij een drietal scooterrijders voor hen (twee mannen en een vrouw). Op het einde van de straat keerden deze scooters en reden in de richting van de fietsers. Eén van hen, een man, reed daarbij op de fietsers in, waardoor deze moesten uitwijken om een botsing te voorkomen. Daarop ontstond een korte woordenwisseling tussen de 39-jarige man en de scooterrijder. Op de Speelheuvelweg zat deze scooterrijder plotseling weer naast de fietsers. Hij ging voor hen rijden en dwong hen zo te stoppen. Toen ze stil stonden haalde de scooterrijder een op een vuurwapen gelijkend voorwerp tevoorschijn en dreigde daarmee richting de fietsers. Daarop trapte de 39-jarige man tegen de scooter en die ging er vervolgens vandoor. Een signalement van de verdachte:


- Man, blank, 16-18 jaar oud, normaal postuur, donkerblond/bruin haar. Hij droeg een bril, een donkere bomberjack en een spijkerbroek.

Mocht u iets gezien hebben of iets weten dat hier mogelijk mee te maken heeft, dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.