Ingezonden persbericht

Van der Zande niet beloond voor sterke kwalificatie

Renger van der Zande zal de DTM-race op het circuit van Oschersleben als dertiende starten. De Nederlandse Mercedes-coureur liet in de openingsfase van de kwalificatie echter zien dat dat niet echt een representatieve gridpositie is, maar een kapotte splitter betekende dat hij na een ijzersterke Q1 zich niet meer verder kon verbeteren.

Download hi-res image
"In Q1, het eerste deel van de kwalificatie, reed ik de vierde tijd", zei Van der Zande. Het ging als een trein en ik voelde me erg goed in de auto. Toen ging de splitter echter kapot en kon ik weliswaar in Q2 dezelfde tijd rijden, maar omdat er meer rubber op de baan lag, was deze een stuk sneller en ging de rest dus harder. En dus moest ik genoegen nemen met de dertiende stek."

"Het zijn van die dingen die bij het racen horen. Morgen gaan we een zeer interessante race tegemoet, met een vrij grote kans op regen. We zullen dus waarschijnlijk pas op het laatste moment beslissen over de strategie. Ik heb er zin in. De auto voelt goed, het circuit ligt me goed, kom maar op!"



Ingezonden persbericht