Ingezonden persbericht

RW Racing GP

Salom start vanaf tweede rij in Aragon

In een snel groepje wist Luis Salom in de kwalificatie op het circuit Motorland Aragon er in de laatste ronde een plaats op de tweede startrij uit te persen. De Spaanse coureur van RW Racing GP hing de hele kwalificatiesessie tussen de twaalfde en de vijftiende tijd.

Hij wist het geduld op te brengen om op een snel groepje te wachten en in de laatste minuut kwam hij, samen met onder anderen Zarco en Vazquez tot 1.59.9, op 0,6 seconden van Faubel op pole position.

Luis Salom was dik tevreden met deze tijd, en ook een beetje verrast. ,,Vorig jaar was 2.01.5 mijn snelste tijd. Ik wist wel dat het sneller kon, maar dit is véél beter dan ik had verwacht. De motor loopt echt perfect. Ik merk wel dat er veel druk op de voorkant moet worden gezet. Daardoor speelt mijn hand op als ik heel hard push. Na een paar ronden krijg ik dan weer dat dode gevoel dat me in Misano dwong op te geven. Ik hoop dat ik er hier in Aragon in de race minder last van heb. Misschien moet ik proberen tevreden te zijn met een minder hoge klassering en de race uitrijden. Maar ja, ik ben een sportman: ik wil presteren.''