Politie Groningen

Jongen geslagen na afgifte geld

Groningen, 17-09-2011 o In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 24.00 uur en 00.30 uur is een 16-jarige inwoner van Groningen, nadat hij geld had afgegeven, geslagen. Het slachtoffer was samen met een 17-jarige vriend, ook afkomstig uit Groningen, op de Fossemaheerd in Groningen toen zij werden beroofd.

Aanleiding

De beide jongens werden door drie onbekende jongens aangesproken met de vraag of ze geld konden wisselen. Nadat het slachtoffer geld gaf om te wisselen en niet direct geld terug kreeg, vertouwde hij het niet en vroeg zijn geld terug. Het slachtoffer werd vervolgens bedreigd en kreeg klappen. De drie verdachten gingen er met het geld vandoor. De politie heeft in de omgeving nog een onderzoek ingesteld maar de daders niet meer aangetroffen.

Signalement

Van de drie jongens waren er twee tussen de 1.75 a 1.80 lang. De andere was iets kleiner en had zwart kort haar. Zijn huidskleur was wel getint maar het lichts van de drie. De twee anderen droegen beiden een petje en hadden ook een getinte huidskleur waarvan de een een stuk donkerder was dan de andere twee. Ze waren overwegend in donkere kleding gekleed.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail: via de website

Twitter: @politie_overval