Ingezonden persbericht


Alkmaar, 17 september 2011

Warm welkom voor deelnemers Dam tot Dam Wandeltocht

De bijna 15.000 deelnemers aan de Dam tot Dam Wandeltocht hadden zich vandaag geen warmer welkom kunnen wensen. Bewoners, buurt- en sportverenigingen, iedereen langs het parcours liet zich van zijn beste kant zien om de wandelaars een feestelijke dag te bezorgen. De Dam tot Dam Wandeltocht, bekend om zijn gezelligheid, heeft zijn goede naam ook dit jaar weer helemaal waar gemaakt. Er was zelfs nog meer sfeer en meer muziek dan vorig jaar en overal blije gezichten.

Zelfs het weer was de wandelaars gunstig gezind. De voorspelde buien bleven uit en het beetje motregen kon de pret echt niet bederven. Om 7 uur vanochtend gingen de eerste wandelaars en een half uur later de eerste nordic walkers van start op de Dam in Amsterdam. Aan deze 9e Dam tot Dam Wandeltocht deden ook 62 groepen mee van onder andere het Waterlandziekenhuis, het UWV, de Hartstichting en het Autismefonds. In totaal liepen 1600 deelnemers in groepsverband.

De deelnemers, uit vijf verschillende landen, maakten eerst kennis met het bruisende centrum van Amsterdam, voordat ze het IJ overstaken. Direct daarna werden de wandelaars van de 40 en de 26 km verwelkomd door voetbalvereniging De Dijk. Bewoners van de Molenwijk en het Zaaneiland hadden hun straten feestelijk versierd en trakteerden de wandelaars op muziek, limonade en snoepjes.

Organisator Le Champion had ook weer gezorgd voor diverse optredens onderweg. De deelnemers kwamen onder andere een shantykoor, verschillende draaiorgels, een troubadour, een accordeonist, dj's en verschillende ludieke orkestjes tegen. Bij de finish op de Burcht in Zaandam was er van vermoeide of pijnlijke voeten weinig te merken. Er werd nog tot laat in de middag volop gedanst op de muziek van dj Andries.

Aan de kortste afstand van de Dam tot Dam Wandeltocht, 9 km, deden zoals elk jaar weer veel kinderen mee. Deze groep startte en finishte op de Burcht in Zaandam. Hoogtepunt van deze route was natuurlijk weer het Darwinpark met de kinderboerderij.

Dat de Dam tot Dam Wandeltocht tot verbroedering leidt blijkt wel uit het feit dat wethouders, raadsleden en medewerkers van de gemeenten Amsterdam stadsdeel Noord en Zaanstad samen de route van 18 km liepen. Deze gezamenlijke activiteit vormde de aftrap voor een betere samenwerking tussen beide gemeenten. Ook zorgden zij onderweg voor een aantal verrassingsacts voor de deelnemers.

Volgend jaar viert de Dam tot Dam Wandeltocht haar 2e lustrum. De 10e editie wordt gehouden op zaterdag 22 september 2012.

Voor meer informatie zie http://www.damtotdamwandeltocht.nl.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht