Politie Zeeland


1535-2011 Privéproblemen vermoedelijke oorzaak ongeval, Serooskerke (W)
Zaterdagmiddag belandde een personenauto in de sloot van de N57 in Serooskerke (gemeente Schouwen-Duiveland). Het ongeval ontstond waarschijnlijk omdat de passagier opzettelijk aan de handrem trok. Hij deed dit omdat zijn vriendin, de bestuurster van de auto, onderweg de relatie verbrak.

Het eenzijdig ongeval vond omstreeks 13.55 uur plaats. De auto werd bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Malden (Gelderland) met naast haar een 33-jarige man uit Utrecht. De man kon haar mededeling niet verkroppen, waarna hij aan de handrem trok en de auto in de sloot slipte. De inzittenden zijn voor nader onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie moet de man nog horen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.


1536-2011 Winkeldieven aangehouden, Goes
Gisteren zijn omstreeks 13.20 uur op de Keizersdijk in Goes een 32-jarige vrouw uit Vlissingen en een 22-jarige man uit Den Haag aangehouden. Ze worden verdacht van enkele winkeldiefstallen in Goes en Vlissingen.

De verdachten hebben bij diverse winkels in Goes goederen gestolen. Nadat bij een schoenenwinkel het alarm was afgegaan, werd het signalement van de winkeldieven verspreid. Even later werden de verdachten door de politie aangehouden. Ze bleken in het bezit van diverse gestolen goederen, zoals sieraden en kleding, afkomstig uit vijf winkels in Goes. Verder werd hun auto op een parkeerplaats aan de Oostwal in Goes aangetroffen. Ook daar werden gestolen spullen in gevonden. Uit onderzoek van de politie bleek dat beide dieven ook op donderdag in Vlissingen twee winkeldiefstallen hadden gepleegd.

Beide verdachten zijn verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Alle gestolen goederen zijn aan de winkeliers teruggegeven. Ze zijn vanmiddag in vrijheid gesteld.