Gemeente Eindhoven

Uitreiking Penning van de stad Eindhoven

Op zaterdag 17 september heeft burgemeester Van Gijzel de Penning van de stad Eindhoven uitgereikt aan de heer Martien Heijnen. De uitreiking vond plaats tijdens de Sponsor Swim Cup in Nationaal Zwemcentrum De Tongelreep. De heer Heijnen nam afscheid als bestuurslid van Eiffel Swimmers NZE (Nationaal Zweminstituut Eindhoven).

De heer Martien Heijnen heeft zich via het Nationaal Zweminstituut Eindhoven (voorheen de Stichting Topzwemmen Zuid-Nederland) als marketingdeskundige en organisator ingezet om de zwemsport in Eindhoven verder te professionaliseren. Dit heeft geleid tot positieve internationale resultaten. Mede daardoor vinden aansprekende evenementen (zoals EK zwemmen, de Swim Cup) voortaan in Eindhoven plaats. De mondiale top van de zwemwereld is door de betrokkenheid van Martien Heijnen steeds vaker te bewonderen in Eindhoven.

Het college van burgemeester en wethouders kent de Penning van de stad Eindhoven toe aan Eindhovenaren die zich in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt voor onze stad. Eerder is de Penning uitgereikt aan Inge de Bruyn, Jan Hein Geris, Pieter van den Hoogenband, Ivo van Hove, Lenny Kuhr, John Lippinkhof, Arie Abbenes, Fransje van Kollenburg, Peter Nagelkerke, Harry Nijhuis, Maarten van der Weijden, Joop Veelenturf, Cees Tetteroo, en Hans Nathan Noach.