Watersportverbond - KNWV

Delta Lloyd Open Dutch Championships, dag 2

zaterdag 17 september 2011

De leden van de Delta Lloyd Kernploeg doen goede zaken tijdens de Delta Lloyd Open Dutch Championships in Medemblik. Vrijwel allemaal gaan zij aan de leiding in hun klasse. Morgen, zondag 18 september, worden in de meeste klassen nog twee races gevaren. Alleen in de F18-klasse vinden nog drie wedstrijden plaats. (Foto's: Thom Touw)

Laser Standard
De Laser-Kernploeg van coach Jaap Zielhuis is net terug van een drie weken durend trainingskamp in het Zuid-Engelse Weymouth. Alleen Rutger van Schaardenburg vaart het Nederlands kampioenschap in Medemblik en hij domineert het kleine veld. Ondanks een valse start in de derde race van vandaag gaat hij aan de leiding in het klassement, voor Douwe Broekens, Nicholas Heiner en veteraan Serge Kats.

470
In de 470-klasse varen de mannen en de vrouwen dit weekend in hetzelfde veld, maar wel voor hun eigen titel. Sven en Kalle Coster gaan ruim aan de leiding bij de mannen en blijven de Ieren Owens en Flanigan, en het gelegenheidsduo Steven LeFevre en Max Blom junior voor. Tweevoudig wereldkampioenen ('94 en '96) en Olympiers ('92 en '96) Benny en Jan Kouwenhoven weten goed stand te houden tegen het jeugdige geweld en staan voorlopig vijfde in het algemeen klassement, net achter Lisa Westerhof en Lobke Berkhout die het vrouwenklassement aanvoeren.

Sonar
Kernploegzeilers Udo Hessels, Marcel van Veen en Mischa Rossen domineren de Sonar-klasse. Met een derde plek in de eerste race van vandaag als slechtste resultaat tot dusver gaan de mannen ruim aan kop.

2.4mR
Thierry Schmitter en Andre Rakemaker steken elkaar in de 2.4mR-klasse naar de kroon en wisselen eerste en tweede plekken af. Schmitter staat voorlopig twee punten voor op mede-Kernploeglid Rademaker en gaat aan de leiding in het klassement.

Laser Radial
Ook in de Laser Radial-klasse varen mannen en vrouwen in hetzelfde veld, maar voor een eigen titel. Claire Blom is de beste Nederlandse in het grote Laser Radial-veld, dat wordt gekenmerkt door een zeer grote Belgische opkomst. Namens onze zuiderburen gaat Sam Van Dormael aan de leiding in het klassement bij de mannen.

Finn
Pieter Jan Postma heeft in de sterk bezette Finn-klasse de koppositie stevig in handen, hoewel hij in race drie van vandaag een klein 'aanvaring' had met een 'boei'. De bovenboei was van zijn anker af geraakt en werd door een comiteeschip op zijn plaats gehouden. Zij hadden een vlag geplaatst als vervangend merkteken. Postma had moeite de vervangende boei te ronden en liep aanzienlijke achterstand op. Hij wist zich echter knap terug te vechten en toch nog als tweede te finishen. Postma wist zijn voorsprong op de nummer 2 van het
klassement, Timo Hagoort, verder uit te breiden.

49-er
Remy Oomens en Bart de Haan gaan aan de leiding in de 49-er klasse voor Sander de Kok/Pieter Nijsse en Tjeerd Buis/Anne Johan Buis.

RS:X
Joris van Essen gaat aan kop in de RS:X-klasse, voor Matthijs van 't Hoff en Huig-Jan Tak.

F18
De F18-klasse wordt aangevoerd door Gunnar Larsen en Sam Frank, op de voet gevolgd door het Franse duo Bontemps/Amiot en het Belgische duo Carolijn Brouwer en Jeroen van Leeuwen.

Star
Het klassement in de Star-klasse wordt aangevoerd door Marc Blees en Joost Houweling, op de voet gevolgd door Sander Jorissen en Robbie Bielas. Ab Ekels en Ane Hafkamp staan derde op de ranglijst.

J22
Eelco Blok, Bart Snel en Niels Blok gaan aan de leiding in de
J22-klasse. Op de tweede plek in het klassement staat het team van Ronald Veraar, Robert Janssen en Joos Brouwer.

Kijk voor meer informatie en volledige uitslagen op de website van het event: www.deltalloydodc.org

Social media:
www.facebook.com/topzeilentv
www.twitter.com/topzeilen