Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam/Zaandam, 29 april 2011

Inschrijving 9e

Dam tot Dam Wandeltocht geopend


- nu al bijna 3.000 aanmeldingen -

Op zaterdag 17 september organiseert Le Champion de 9e Dam tot Dam Wandeltocht. Dit eendaagse evenement met afstanden over 9, 18, 26 en 40 km trok vorig jaar maar liefst 15.000 wandelaars en nordic walkers. De Dam in hartje Amsterdam is deze dag de startlocatie voor de drie langste routes. De 9 km start vanaf de Burcht in Centrum Zaandam waar tevens alle afstanden zullen finishen. Inschrijven is mogelijk op www.damtotdamwandeltocht.nl. Er is geen na-inschrijving.

Voor zowel de beginnende als de geoefende wandelaar heeft de Dam tot Dam Wandeltocht een geschikte afstand met aantrekkelijk parcours op het programma staan. Deelnemers aan de 18, 26 en 40 km vertrekken vanaf de Dam met bezienswaardigheden als het Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk en Het Nationaal Monument op de Dam. De 26 en 40 km wandelaars maken kennis met onder meer de Amsterdamse grachten, de zeventiende-eeuwse herenhuizen, de prachtige Montelbaanstoren en het Scheepvaartmuseum. Het IJ wordt overgestoken via de Amsterdamse brug en de Schellingwouderbrug, waarna de wandelaars kunnen genieten van de Oudhollandse dijkwoningen aan de noordkant van het IJ en de intimiteit van het dorpje Schellingwoude. De wandelaars van de 40 km route lopen ten opzichte van de 26 km vanaf de Schellingwouderbrug een extra lus door Waterland met uitzicht op het IJsselmeer en het Kinselmeer. Aantrekkelijke dorpjes als Durgerdam en Ransdorp zijn ook in dit landelijke parcours opgenomen.

De deelnemers aan de 18 km komen onder andere door de Jordaan, met de Herengracht en de Brouwersgracht, en steken het IJ over via de pont. Bij de Buiksloterdijk komen de wandelaars van de drie langste afstanden elkaar weer tegen en volgen zij een gedeelte van het Dam tot Damloop parcours, die de hardlopers een dag later lopen. De 9 kilometer loopt een ronde door Zaandam en komt onder meer langs de kinderboerderij in het Darwinpark.

De finish bevindt zich op de Burcht in het centrum van Zaandam, waar de wandelaars onder begeleiding van live muziek gezellig worden ingehaald en uiteraard worden beloond met een welverdiende medaille. Daar kan de dag worden afgesloten op het terras of kunnen de wandelaars een kijkje nemen op de Wandelexpo.

De Dam tot Dam Wandeltocht maakt deel uit van het Dam tot Dam Weekend, waarin Le Champion meer dan 60.000 mensen in beweging brengt. Op zondag 18 september vindt de 27e Dam tot Damloop plaats (40.000 deelnemers) en de Dam tot Dam FietsClassic (6.000 deelnemers).

Inschrijven kan via www.damtotdamwandeltocht.nl. Er is geen na-inschrijving.

Noot aan de redactie (