Ingezonden persbericht


Beans & Fatback gaat met Blue Eyed Country-Soul het theater in Album 'Live in De Kleine Komedie' nu in de winkels

Beans & Fatback kwam vorig jaar met een verrassend debuutalbum, een mix van country en soul invloeden, gemixt met de jingle-jangle sound van midden jaren 60, Blue Eyed Country-Soul. Nu is er het live album, opgenomen in De Kleine Komedie in Amsterdam, en kondigt de band rond Onno Smit een theatertour aan, 24 optredens door het hele land met uiteraard een terugkeer naar het mooiste theater van de hoofdstad.

Cabaretier Dolf Jansen stond in de coulissen tijdens het optreden van Beans & Fatback in De Kleine Komedie: "Vlak voor me, op het podium, nog geen meter bij me vandaan, stond Beans & Fatback te spelen. Ik kende de liedjes - Fingerlickin' Good! - maar hierier gebeurde iets bijzonders. Soul swing sex schandalig mooie vocalen en een stuiterende pollepelsolo. De grijns was urenlang niet meer van m'n gezicht te rammen, de liedjes blijven in m'n magere koppie. All I think about is...…"

Over het debuutalbum van Beans & Fatback schreef het Parool: 'Het album klinkt zo goed als de hoes belooft: 'Finger Lickin' Good''. En REVU beloonde de plaat met 9 uit 10 sterren: "De muziek klinkt al net zo zonnig als de gerechten, popliedjes die op smaak zijn gebracht met forse eetlepels soul en dikke plakken country".

Wat begon als een studio project van Onno Smit is, na de release van het album, binnen de kortste keren uitgegroeid tot een van de energiekste en meest veelbelovende bands die Nederland op dit moment rijk is. De band schopte het al snel tot 3FM Serious Talent met de single 'All I Think About'. Voeg hier de bijzondere samenstelling van de band aan toe; twee drummers, Hammond orgel, piano, bas, twee gitaristen, zang en veel, heel veel percussie en je hebt het recept voor een win-win-situatie. Beans & Fatback tourde vervolgens door het hele land met de ultieme live-band. Elk festival, elke club ging plat voor deze geoliede machine. En na die ene in De Kleine Komedie moeten ook de andere theaters er aan geloven. De theatertour start op 17 september in Heerhugowaard en wordt afgesloten op 16 december in Amsterdam.

Het live-album ligt in de winkels in een prachtig vormgegeven doosje. Daarin ook 10 ansichtkaarten van de populaire Neo-pop kunstenaar Selwyn Senatori. Selwyn schildert de inspirerende dingen van het leven: heerlijk eten, goede wijn, Italië, muziek, films, mooie vrouwen en design. Selwyn maakte voor elke track een kleurig schilderij. Een heerlijke combinatie. Laat het u smaken.

Theatertour 2011:

17-sep - Cool Kunst en Cultuur - Heerhugowaard
08-okt - Schouwburg de Kampanje - Den Helder
13-okt - Cultuurcentrum Griffioen - Amstelveen
14-okt - Het Klooster | Theater - Woerden
15-okt - Theater de Kom - Nieuwegein
22-okt - De Goudse Schouwburg - Gouda
23-okt - Lindenberg Theater- Nijmegen
28-okt - Theater Castellum - Alphen aan den Rijn
31-okt - De Kleine Komedie - Amsterdam
08-nov - Schouwburg Venray - Venray
09-nov - Stadsschouwburg Enschede - Enschede
10-nov - Schouwburg Het Park - Hoorn
11-nov - Het Posthuis Theater - Heerenveen
15-nov - Theater De Schalm - Veldhoven
16-nov - Stadsschouwburg Schouwburg - Middelburg
19-nov - Cool Kunst en Cultuur - Heerhugowaard
23-nov - Theater De Veste - Delft
30-nov - Diligentia - Den Haag
02-dec - Theater De Kattendans - Bergijk
03-dec - Theater 't Speelhuis - Helmond
04-dec - Leidse Schouwburg - Leiden
09-dec - Parkstad Limburg Theaters - Heerlen
15-dec - Stadsschouwburg De Harmonie - Leeuwarden
16-dec - Theater De Meervaart - Amsterdam

data onder voorbehoud




Ingezonden persbericht