Ingezonden persbericht


PERSBERICHT '
s Hertogenbosch, 7 juli 2011

Kunstnacht Den Bosch 2011
Kunst laadt je op!
Bijtanken in de nacht van 17 op 18 september 2011

Moe? Energie tekort? Uitgeblust? Tong op je schoenen? Een avondje op tijd naar bed kan wonderen verrichten. Maar wie zegt dat slapen de enige manier is om energie op te doen? Probeer eens wat anders in de nacht van 17 op 18 september 2011 in de binnenstad van Den Bosch tijdens de 2e editie van de Bossche Kunstnacht!

Na een succesvolle eerste editie van Kunstnacht Den Bosch in 2009 openen op zaterdag 17 september ruim 25 kunstinstellingen opnieuw hun deuren. Op verschillende plekken in de stad kan het publiek zich tussen 20:30 - 002:00 uur creatief opladen met kunst, muziek, performances, dans, film, videomapping, rondleidingen en geluidsroutes etc. Ook dit jaar is er weer een bijzonder programma samengesteld door de deelnemende kunstinstellingen uit Den Bosch, van eetbare kunstwerken, expo's op locatie van jong talent, tot kunst in kelders en op zolder. Tot in de late uurtjes is in Poppodium W2 de energetische afterparty met swingende d.j.'s en v.j.'s.

Programma
Om 19.30 uur start de Kunstnacht met de officiële opening bij de Gruytersfabriek. Deze aftrap belooft spectaculair te worden, dus wees op tijd om een mooie plek te bemachtigen. De opening eindigt om 20.15 en dan wordt het kiezen tussen de ruim 25 instellingen die te bezoeken zijn tussen 20.30 en 02:00 uur.

Voor en door studenten
Dit jaar is de campagne ontwikkeld door studenten van AVK | St. Joost in Den Bosch. Zij hebben zich gebogen over het thema nacht, kunst en daarbij zichzelf als doelgroep bekeken. Het thema 'Kunst laadt je op!' is door de studenten bedacht en doorgevoerd in de campagne en zal deze zomer zeker opgemerkt gaan worden door in de stad.

Kaartverkoop
Kaarten voor de Kunstnacht inclusief toegang tot de afterparty in W2 zijn te koop bij de Verkadefabriek aan de kassa of online via www.verkadefabriek.nl. Vroege vogels kopen hun kaarten voor aanvang van de nacht voor ¤ 9,-., late beslissers betalen op de dag zelf ¤12,- en de toegaangsprijs voor studenten is ¤ 7,-. Een losse kaart voor de afterpartty is ¤ 7,-.

Over Kunstnacht Den Bosch
Kunstnacht Den Bosch 2011 wordt geproduceerd en gecommuniceerd door CBK 's-Hertogenbosch en financieel mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente 's-Hertogenbosch, VSB Fonds en sponsorbijdragen. www.kunstnachtdenbosch.nl

Deelnemende instellingen Kunstnacht Den Bosch
AKV|St.Joost, Artots / ArtSale, bART, Bossche Makershuis, Centrum Beeldende Kunst, CosyMo's Solar Cinema, De Gruyter Fabriek, Digitale Werkplaats,DMT Loods, Galerie Achter de Kan, Galerie Arti Capelli, Galerie Henk Wolvers, Galerie Iets moois aan de muur, Galerie Indruk, Galerie Jan van Hoof, Galerie Kunstruimte Voltaire, Galerie Majke Husstege, Galerie Ten Bosch, Grafisch Atelier, HUP: en Taet, Kunstlocatie Würth, Kunstwinkel Hinthamerstraat 100, Makershuis 24, Microgalerie Nova Zembla, Museum Slager, Nerdlab, Noordbrabants Museum, Nova Zembla/weNZ, SOLOS, Stedelijk Museum s-Hertogenbosch, Stichting Jheronimus Bosch 500, Stichting STOK, sundaymorning@ekwc, TenToon, Verkadefabriek, W2 poppodium, Willem II Ateliers, Willem II Fabriek.