Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

8 juli 2011

Wielerlegende doet mee aan fietstocht voor Ronald McDonald Kinderfonds

Michael Boogerd ambassadeur van HomeRide

Nederlandse wielerlegende Michael Boogerd verbindt zich als ambassadeur aan HomeRide, een unieke fondsenwervende fietstocht voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Boogerd fietst zelf ook mee.

Op zaterdag 17 en zondag 18 september vindt de eerste editie van HomeRide plaats. Deelnemers fietsen in teamverband non-stop van Groningen naar Maastricht, langs zeven Ronald McDonald Huizen. Het doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Uitdaging

"Ik doe mee aan HomeRide omdat het een fantastische uitdaging is en we er met alle renners voor zorgen dat ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn", aldus Michael Boogerd. "Ik steun het Ronald McDonald Kinderfonds van harte en ben blij dat ik als wielrenner mijn steentje kan bijdragen." Boogerd gaat de volledige HomeRide fietsen.

De 500 kilometer lange HomeRide gaat van Groningen via Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Tilburg en Veldhoven naar Maastricht. Het doorkruisen van Nederland, het afzien in de nacht en de bijzondere sfeer maken van deze uitdagende tocht een unieke ervaring.

Gele trui en 'hartjestrui'

Bij de start van HomeRide in Groningen is Michael Boogerd aanwezig. Hij deelt dan de gele trui uit aan het team dat de meeste fondsen heeft geworven en de 'hartjestrui' aan het team met de meest originele inzamelactie.

Iedereen kan deelnemen aan HomeRide. Een team bestaat namelijk niet alleen uit fietsers, maar ook uit bijvoorbeeld een ploegleider, sponsormanager, pr-manager en materialenman of -vrouw. Getrainde deelnemers kunnen de volledige HomeRide fietsen, maar deelnemen in estafettevorm is ook mogelijk.

Inschrijven

Teams kunnen zich inschrijven op www.homeride.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de tocht, de voorwaarden om deel te nemen en de teamsamenstelling. Op de site staat ook hoe men zich als sponsor kan inzetten voor HomeRide.

Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of spelen of er met het hele gezin even helemaal tussenuit.



Ingezonden persbericht